Ponedjeljak, 20. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ljeto je prilika za zbližavanje: Pet trikova za više romantike u vezi

Ljubavni odnosi često upadaju u kolotečinu i partneri zaboravljaju koja ih je iskra uopšte spojila. Ljeto je idealno vrijeme za osvježenje veze i buđenje romantike. Pročitajte naše male savjete

Ako ste tokom godine bili zauzeti mnogim poslovnim obavezama, ljeto je idealno da konačno pronađete vrijeme za partnera. Kako se dobro zabaviti na ljetovanju i obnoviti ljubavnu vezu?

Izvedite nešto spontano –  otputujte zajedno, pođite u zabavni park ili organizizujte ručak u restoranu koji niste ranije posjetili.

Ostanite duševno spojeni – lako je prepustiti se zovu dnevnih obaveza i svesti ljubavni odnos na rutinu i automatizam. Kad partneri počnu jedan drugog uzimati zdravo za gotovo, znak je to da bi se veza uskoro mogla rasplinuti. Ušli ste u vezu zato što vam je bilo stalo jedno do drugoga. Iskoristite godišnji odmor za pružanje podrške, međusobno slušanje i uzajamno izražavanje nada i snova.

Ostanite tjelesno spojeni – vježbajte pilates, igrajte badminton, natječite se u boćanju za parove, ali se krećite i to po mogućnosti zajedno. Sigurno ste vidjeli starije parove kako trčkaraju u parku držeći se za ruke. Izgledali su vam malo čudno, ali i sretno. Čini se da tjelesna povezanost u bilo kojoj aktivnosti održava seksualnu iskru upaljenom.

Razvijte zajedničke interese – mnoge parove s vremena na vrijeme spopadne sumnja da si neće imati ništa zanimljivoga za reći za mjesec ili dva, a kamoli na duži rok. Napravi svjestan napor da se približiš interesima druge strane. Iskoristi godišnji odmor da naučiš nešto o onome prema čemu on osjeća strast te sudjeluj u razgovoru o tome i pariraj mu znanjima ili vještinama. Sigurno možete pronaći zajednički jezik na polju filma, muzike, sporta, životinja, putovanja ili politike. Niste se valjda spojili samo zbog tjelesne privlačnosti?

Razvijte zasebne interese – zajednički interesi su presudni za opstanak živahne veze, čak više od seksualnog naboja i slaganja. No, gotovo je jednako važno da se svako od vas može baviti i nečim sasvim osobnim, u čemu nalazi slobodu i nezavisnost. Partneri koji jedno drugome vise za vratom s vremenom počinju ličiti na dadilje ili zatvorske čuvare. Vrijeme provedeno u svom privatnom hobiju pa čak i na godišnjem odmoru vrlo je dragocjeno, a istovremeno će podići vrijednost i vašim zajedničkim trenucima. (zdravakrava.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,