Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljekari joj rekli da ne može ostati trudna, a ona rodila petero djece bez ikakvih problema

Preuzmite sliku

37-godišnjoj Cheryl Dodd iz Shropshirea dijagnosticiran je sindrom policističnih jajnika s 19 godina, zbog čega joj je rečeno kako je mala vjerovatnoća da će moći imati djecu, jer joj ni lijekovi nisu pomagali, prenosi index.hr.

“Kad su mi ljekari rekli da neću moći imati djecu, bila sam izvan sebe, jer sam oduvijek razmišljala o tome kako ću jednog dana biti mama. Rečeno mi je da je mala vjerovatnoća da ću ostati trudna prirodnim putem, a još manje da ću to moći postupkom medicinski potpomognute oplodnje”, ispričala je.

“Na kraju sam pomislila kako na ovom svijetu ionako ima mnogo djece bez roditelja kojima je očajnički potrebna ljubav i da mi ne preostaje ništa drugo nego ih usvojiti”, rekla je.

No nakon dvije godine pokušavanja, Cheryl se šokirala kada je vidjela da je njen test na trudnoću pozitivan.

Rodio se Harry, pa godinu nakon toga Ellie Jayne, a potom i Annabelle četiri godine kasnije i to bez ikakvih problema.

  • U međuvremenu, Cheryl se rastala te je 2012. ponovno zatrudnjela sa svojim novim partnerom kojem je rodila sina Freddieja i kćer Elizabeth Ann.

    Cheryl je svoje iskustvo odlučila podijeliti na svom blogu kako bi probudila nadu i u drugim roditeljima koji se bore s problemom s kakvim se i ona sama nosila.

    “Uvijek sam htjela biti mama, ali ni na kraj pameti mi nije bilo da ću imati tako veliku porodicu koja me u potpunosti ispunjava. Djeca su zdrava i napreduju iz dana u dan. Volim biti mama i ne bih se mijenjala ni za što na ovom svijetu”, poručila je. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,