Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Ljekar iz Los Angelesa potvrdio nagađanja: Slavne žene glume trudnoće i plaćaju surogat majke da rode

Sve više žena odlučuje se na surogat majke kako bi sačuvale svoju figuru, tvrdi ljekar Vicken Sahakian koji radi u klinici u Los Angelesu za umjetnu oplodnju

Već dugo se šuška kako slavne dame u tajnosti biraju surogat majke da im na svijet donesu djecu kako se ne bi izlagale nepotrebnom riziku od strija, viška kilograma i ostalih popratnih posljedica trudnoće koje bi mogle negativno uticati na njihovu karijeru.

Tračeve je dodatno potpirio ljekar Vicken Sahakian iz klinike u Los Angelesu za umjetnu oplodnju koji kaže da su ‘društvne surogat majke’ postale sve popularnije. Naime, usluge surogat majki uglavnom koriste oni koji iz nekog razloga ne mogu imati djecu. No, sve je više zdravih žena koje mogu same roditi, ali to ne žele već radije plate nekome da to napravi za njih.

– To su tipično žene koje ne žele biti trudne i prolaziti kroz cijeli proces iz raznih razloga. Na primjer, ako ste model ili glumica i vaša primanja ovise o vašim izvedbama i izgledu trudnoća će vam to uništiti na godinu dana, ako ne i više – rekao je Sahakian za novu emisiju na TLC-u.

Tvrdi da je u svojoj dugogodišnjoj karijeri specijalista za umjetnu oplodnju pomogao da se rodi više od 3000 djece i da je imao priličan broj dobro poznatih klijentica koje su se odlučile na surogat majčinstvo. Kaže da su neke od njih i glumile trudnoću.

Bio bi tabu kada bi priznale da su iskoristile surogat majke. Imao sam nekoliko pacijentica koje su glumile trudnoću – rekao je i dodao da je imao neke vrlo slavne klijentice, ali nije htio otkriti njihova imena.

Sarah Jessica Parker (50) i Nicole Kidman (48) priznale su da su se obratile drugim ženama da im rode djecu jer same više nisu mogle zatrudnjeti u 40-ima. Sahakian pak kaže da su korisnice ‘društvenog surogat majčinstva’ mlađe žene koje žele biti majke, ali ne žele odgađati do kasnih 30-ih ili 40-ih kako bi imale vremena roditi. Isto tako ne žele si uništiti tijela u 20-ima kada su im karijere na vrhuncu.

Ljekar kaže da je ovo idealan način da žene koje žele biti majke i imati karijeru ostvare oboje, ali za to treba imati puno novca, dodaje. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje