Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijepa priča iz Podgorice: Frizerski salon u kojem je šišanje za đake prvake besplatno

Preuzmite sliku

U vremenu kada brojne negativne informacije i vijesti iz zemlje i svijeta zaokupiraju medijski prostor, iz Podgorice stiže jedna lijepa i vedra priča. U susret početku nove školske godine, kada roditelji po pravilu treba da pripreme svoju djecu za školu i obezbijede im nove patike, torbe i knjige, jedan frizerski salon u glavnom gradu Crne Gore je odlučio da pokrene akciju besplatnog šišanja za sve đake prvake.

Ekipa Anadolu Agency posjetila je modni studio “Micky”, gdje nas je dočekao frizer Mirsad Agić. Završavao je sa šišanjem jednog starijeg Podgoričanina, a na vratima se pojavio dječak koji je čuo za akciju besplatnog šišanja za buduće prvake.

Na izlogu reklama

Kaže da je za akciju čuo od druga, a na izlogu salona je ispisano da je besplatno šišanje za đake prvake.

Frizer Mirsad za AA ističe da ideja o besplatnom šišanju za đake prvake nije nova i da je ovo ranije radio Savez frizera Crne Gore.

“Malo sam kasnio sa ovom akcijom ove godine, ali ću se popraviti naredne godine, planiram da pripremim i neke male diplome za djecu”, kaže Agić na početku razgovora, dok njegova mala mušterija govori kakvu frizuru želi.

Svi termini popunjeni

Na pitanje koliko je interesovanje za ovu akciju, Agić ističe da posla ima, iako je kasnije krenuo sa promocijom.

“Dan pred početak škole, svi termini su punjeni, što ukazuje da je akcija dobro prihvaćena”, ističe ovaj podgorički frizer.

Na naše pitanje kako djeca reaguju kada čuju da je šišanje besplatno, Agić ističe kroz šalu da se više obraduju roditelji.

“Važno je da su zadovoljni”, kaže Agić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje