Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kupio kamion za sladoled kako bi njegova djeca s Downovim sindromom imala posao

Preuzmite sliku

Naš tata je najbolji tata ikad i volimo prodavati sladoled s njim. Ljeto nam je jako zabavno i nadamo se da ćemo u budućnosti imati sreće s prodajom sladoleda, kažu Mary i Josh.

Joel Wegener (61) i njegova supruga Freida (60) iz Ohija imaju desetero djece. Mary (21) i Josh (18) imaju Downov sindrom i prodaju sladolede na kamionu kojeg im je kupio njihov tata, prenosi 24sata.hr.

Joel, penzionisani učitelj, želio im je pronaći posao pa je kupio stari kamion za sladoled za oko 11 000 KM. Kamionu, koji je nabavljen na Internetu, trebalo je nekoliko popravaka, ali je ubrzo krenuo na put.

Kamion je dobio ime ‘Special Neat Treats’ a Mary i Josh su glavni zaposlenici. Ljudi iz cijelog Ohija dolaze po njihov sladoled. 

– Naš tata je najbolji tata ikad i volimo prodavati sladoled s njim. Ljeto nam je jako zabavno i nadamo se da ćemo u budućnosti imati sreće s prodajom sladoleda – rekli su Mary i Josh.

  • – Kad smo u januaru kupili kamion za sladoled, nisam očekivao da će posao ovako krenuti. Publicitet koji smo dobili je nevjerovatan i nadamo se da možemo inspirisati i druge porodice s djecom s posebnim potrebama da pronađu načine kako bi dali podršku svojoj djeci – rekao je Joel.

  • Joel i Frieda kamion sa sladoledom vide kao blagoslov i rekli su da je on koristio Mary i Joshu na više načina nego što su se nadali.

    – Razlog zašto je kamion za sladoled tako savršen jest taj što im je omogućio da razviju svoje interaktivne i društvene vještine u ugodnom okruženju – dodao je Joel, a piše Metro (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , , ,