Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kupili stogodišnju kuću pa doživjeli iznenađenje: Temelji i zidovi ispunjeni bocama viskija

Preuzmite sliku

Par je kupio kuću u Amesu, oko tri sata od New Yorka, prije godinu dana, ali tek su nedavno krenuli u renovaciju. Kad su počeli skidati vanjsku oplatu, pronašli su pakete s viskijem iz vremena prohibicije

Kad su Nick Drummond i Patrick Bakker kupili stogodišnju kuću u državi New York, čuli su da ju je izgradio zloglasni krijumčar alkohola. No, u oktobru su krenuli u renovacije i otkrili da je legenda imala stvarne temelje, jer su u temeljima i zidovima svoje kuće pronašli više od 66 boca viskija iz doba prohibicije, prenosi 24sata.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nick Drummond (@bootleggerbungalow)

Drummond je cijeli ulov viskija opisao u postovima na društvenim mrežama, navodeći da su im zidovi puni alkohola.

– Ne mogu vjerovati da su glasine istine. Stvarno je bio krijumčar – govoreći o vlasniku koji je kuću izgradio 1915. godine, a radilo se o Nijemcu Adolphu Humpfneru, koji je bio upleten u brojne skandale u tom gradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nick Drummond (@bootleggerbungalow)

Par je kupio kuću u Amesu, oko tri sata od New Yorka, prije godinu dana, ali tek su nedavno krenuli u renovaciju, piše CNN. Drummond je ispričao da je počeo skidati oplatu s vanjske strane i u jednom trenutku je ispao prvi paket.

– Bio sam zbunjen. Posvuda je bilo sijena, papira, stakla, pa sam vidio i druge pakete – rekao je. Ispod dasaka je pronašao još boca, a kako radovi napreduju, pronalaze još boca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nick Drummond (@bootleggerbungalow)

Old Smuggler Gaelic viski koji su našli i danas se proizvodi, a boce su bile zamotane u paketima od šest komada.

Boce koje su izlapile i cijele planiraju sačuvati, a one koje su još pune misle prodati. Za svaku mogu dobiti oko 1000 dolara. Sačuvat će jednu kako bi i sami probali viski. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,