Kada su u pitanju kuhinjski aparati, rerna je sigurno jedan od najzahtjevnijih za čišćenje.

Zaboravite na hemikalije: Očistite rernu prirodno pomoću limuna i pare
Foto: Screenshot | TikTok | Bez štetnih hemikalija

Prilikom pripreme omiljenih jela, masnoće, mrlje i ostatci hrane mogu se nakupljati, čineći rernu pravim izazovom za održavanje.

Iako mnogi pribjegavaju agresivnim hemikalijama kako bi očistili tvrdokorne mrlje u rerni, postoji jednostavan, prirodan trik koji će vam pomoći da vaša rerna zasija bez upotrebe štetnih sredstava.

Prvo, iseckajte nekoliko limuna na male komadiće, stavite ih u tepsiju, prelijte sa malo vode, a zatim sve stavite u rernu na 200 stepeni.

@mojadomacica

♬ original sound - mojadomacica

Ostavite da se sve zagrije i da para počne izlaziti iz tepsije. Limunova kiselina djeluje kao prirodni odmašćivač i pomagač u otapanju tvrdokornih mrlja, dok para omekšava ostatke prljavštine, olakšavajući njihov kasniji skidanje.

Kasnije izvadite tepsiju, sačekajte da se rerna ohladi i obrišite unutrašnjost sa krpom ili spužvicom.