Kada su u pitanju kuhinjski aparati, rerna je sigurno jedan od najzahtjevnijih za čišćenje.

Prilikom pripreme omiljenih jela, masnoće, mrlje i ostatci hrane mogu se nakupljati, čineći rernu pravim izazovom za održavanje.
Iako mnogi pribjegavaju agresivnim hemikalijama kako bi očistili tvrdokorne mrlje u rerni, postoji jednostavan, prirodan trik koji će vam pomoći da vaša rerna zasija bez upotrebe štetnih sredstava.
Prvo, iseckajte nekoliko limuna na male komadiće, stavite ih u tepsiju, prelijte sa malo vode, a zatim sve stavite u rernu na 200 stepeni.
@mojadomacica ♬ original sound - mojadomacica
Ostavite da se sve zagrije i da para počne izlaziti iz tepsije. Limunova kiselina djeluje kao prirodni odmašćivač i pomagač u otapanju tvrdokornih mrlja, dok para omekšava ostatke prljavštine, olakšavajući njihov kasniji skidanje.
Kasnije izvadite tepsiju, sačekajte da se rerna ohladi i obrišite unutrašnjost sa krpom ili spužvicom.