
Povrće sa kobasicom možete spremiti u danima kad želite da vremenski duži dio posla oko pripreme obroka odradi rerna.
Puno povrća i neki red kobasice, plus preliv - jednostavna je i uvijek dobitna kombinacija za ručak koji se može često naći na vašem stolu. Mjere su, kako kaže na svom Instagram profilu marijamazalin, za pleh 20x27cm.
Sastojci:
3 tanja krompira
1 velika šargarepa
1 srednja tikvica
3 manja luka
3 manja paradajza
4 kranjske kobasice
2 jaja
200g pavlake za kuvanje
začini po izboru
Priprema:
Nasjeckajte sve na kolutiće - šargarepu na skroz tanke krugove, a ostalo na malo deblje i podjednake.
Rernu uključite na, 180 stepeni. Pleh nauljite i kolutće slažite uspravno jedan do drugoga tako da bude šareno i da se popuni cijela tepsija. Premažite ili poprskajte ulje odozgo i začinite.
U zdjelici pomiješajte jaja, pavlaku za kuhanje i kašičicu vegete pa prelijte preko svega i protresite da se rasporedi.