Sočan i hrskav ručak iz rerne: Povrće sa kobasicom
Foto: Tuzlanski.ba

Povrće sa kobasicom možete spremiti u danima kad želite da vremenski duži dio posla oko pripreme obroka odradi rerna.

Puno povrća i neki red kobasice, plus preliv - jednostavna je i uvijek dobitna kombinacija za ručak koji se može često naći na vašem stolu. Mjere su, kako kaže na svom Instagram profilu marijamazalin, za pleh 20x27cm.

Sastojci:

3 tanja krompira

1 velika šargarepa

1 srednja tikvica

3 manja luka

3 manja paradajza

4 kranjske kobasice

2 jaja

200g pavlake za kuvanje

začini po izboru

Priprema:

Nasjeckajte sve na kolutiće - šargarepu na skroz tanke krugove, a ostalo na malo deblje i podjednake.

Rernu uključite na, 180 stepeni. Pleh nauljite i kolutće slažite uspravno jedan do drugoga tako da bude šareno i da se popuni cijela tepsija. Premažite ili poprskajte ulje odozgo i začinite.

U zdjelici pomiješajte jaja, pavlaku za kuhanje i kašičicu vegete pa prelijte preko svega i protresite da se rasporedi.