Uživajte u pravim, domaćim medenjacima sa neodoljivim mirisom cimeta koji vraćaju u djetinjstvo...
Priprema
Brašno prosijete pa dodajte ostale sastojke i ručno umijesite tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30-tak minuta da tijesto odstoji. Zagrijte pećnicu na 180°C. Režite tijesto na manje dijelove i razvaljajte na 1 cm debljine, a zatim izrezujte oblike pomoću kalupa prema želji. Pecite ih 20 minuta (važno je iste izrezane oblike peći zajedno, dakle prvo sve zvijezdice, pa borove, pa tako dalje). Medenjake pustite da se ohlade i spremite u kutiju za kolače.
Sastojci
500 g oštrog brašna
200 g šećera
1 mala kašika sode bikarbone
3 kom jaja
1 kašika putera
1 mala kašika cimeta
1 mala kašika muškatnog oraščića
1 mala kašika ekstrakta vanilije