Pizza rolnice su savršen obrok za sve koji vole praktične i brze užine, a istovremeno žele uživati u okusu omiljene pizze.

Ovaj jednostavan recept s gotovim korama idealan je za porodične obroke, dječije zabave ili kada vam zatreba brz i ukusan ručak.
Sastojci su prilagodljivi, pa možete dodati sve što volite – bilo da se radi o mesu, povrću ili dodatnim začinima.
U nastavku slijedi recept za dva sočna rolata koja će zasigurno nestati u trenu!
Sastojci (za 2 rolata):
- 500 g gotovih kora za pitu
- 400 g salame (narezane ili narendane)
- 300 g narendanog sira
- Kečap (po ukusu)
- Majoneza (po ukusu)
- Origano
- Susam (za posipanje)
Za premaz:
- 4 jaja
- 1 čaša kisele pavlake
Priprema:
- Prvo pripremite premaz: Umutite jaja i pomiješajte ih s pavlakom. Ovaj premaz koristićete između slojeva, ali i na kraju, za gornji sloj rolata.
- Uzmite tri kore (ili više, ovisno o debljini), premažite svaku kore redom s mješavinom jaja i pavlake.
- Na zadnju (gornju) koru tanko premažite kečap i majonezu. Pospite sjeckanom salamom, sirom i origanom.
- Uvijte rolat i stavite ga u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- Ponovite postupak za drugi rolat.
- Kada su oba rolata spremna, premažite ih ostatkom premaza i pospite susamom.
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta, dok ne porumene i postanu hrskavi.