Mlijeko sa mućenim kikiriki puterom je nova preokupacija internet i Instagram zajednice.
Kao i Dalgona kafa potiče od osobe spremne da eksperimentiše sa ukusima i ispunjava želje pratiocima sa društvenih mreža.
Mućena kafa ušla je na mainstream scenu i od tada ništa više nije bilo isto. Ljudi koriste razne tehinke kako bi napravili varijacije pića kao što je mućena matcha, čokoladno mlijeko ili mlijeko od jagoda. Sada je pred nama novo piće: mlijeko sa mućenim puterom od kikirikija, prenosi Ljepota i zdravlje.
Od istog mastermind-a za mućenu čokoladu i mleko sa jagodama dolazi i najnovija kreacija. Valentina Musi napravila je napitak od kikiriki putera jer je za njegovo pripremanje dobila puno zahtjeva na Instagramu.
Kao i ostala pića, i ova verzija ne zahtijeva mnogo sastojaka, samo puter od kikirikija, šećer i masniji šlag. Staklenu čašu je ukrasila kako bi je učinila ljepšom, ali to je potpuno neobavezno.
Za razliku od originalne kremaste kafe u kojoj se koriste jednaki dijelovi instant kafe, vode i šećera, ovaj napitak zahtijeva drugačiji sastav. Musi je koristila dvije kašike putera od kikirikija (ona predlaže puter koji nije previše slan), jednu kašiku šećera i pola šolje masnog šlaga.
Valentina Musi objašnjava postupak pravljenja napitka na Instagramu, mada ga vjerovatno mnogi već znaju:
– Kao i obično, lupajte ili mutite dok vas ne zaboli ruka i dok ne postignete kremastu, pahuljastu teksturu. U čašu stavite led, prelijte mlijekom i dodajte omiljene prelive po želji.
Gotov proizvod izgleda dobro – baš dobro – ali ima prilično bogat i jak ukus koji se osjeća u svakom gutljaju. Reklo bi se da je ovo više desertno piće, a ne šolja pića koja će vas podići i spremno uvesti u dan. Ali ko je tu da sudi? Kada su u pitanju mućena pića, više nema pravila, piše womenshealth.(Tuzlanski.ba)