Želite li uživati u bogatoj, čokoladnoj torti, a nemate vremena ni puno sastojaka?

Magija čokolade: Brza torta iz tave od samo nekoliko sastojaka
Foto: Coolinarika | Bogat čokoladni okus

Ova brza i sočna čokoladna torta iz tave dolazi kao spas za sve ljubitelje jednostavnih, ali nevjerovatno ukusnih poslastica. Zaboravite na komplikovane korake, ovo je savršena torta za sve one koji žele brzi desert bez puno muke.

Uz samo nekoliko sastojaka, sve što trebate je pomiješati ih, sipati u tavu i pustiti da pečenje odradi svoje.

Za rezultat ćete dobiti sočan biskvit bogat okusima čokolade, koji se peče ravno u tavi, bez potrebe za previše posuđa i pripreme. Idealno za brze vikend užitke ili iznenadni dolazak gostiju.

Od sastojaka su vam potrebni:

Za biskvit:

50 g maslaca
30 g kakaa
Prstohvat soli
100 g šećera
Jedan vanilin šećer
2 jaja
85 g jogurta
85 g Podravka Glatkog brašna
Jedan prašak za pecivo

Za preliv:
70 g bijele kave, kakaa, mlijeka ili razblaženog alkohola po želji

Za ganache:
150 g tamne čokolade
125 g mliječnog vrhnja za šlag. 

Priprema

1. U dubljoj tavi neprijanjajućeg dna širine 24 cm otopite maslac.

2. Izvrtite ga po tavi da obloži i stranice tave.

3. Skinite s vatre.

4. Dodajte kakao i dobro promiješajte dok se potpuno ne otopi.

5. Zatim umiješajte sol, šećere i jaja te na kraju jogurt.

6. Sve dobro sjedinite pa umiješajte brašno i prašak za pecivo dok smjesa ne bude potpuno glatka.

7. Špatulom očistite ćoškove tave sa svih strana, poklopite i pecite 15-18 minuta na laganoj vatri. Ne brinite zbog kondenzacije koja će se pojaviti na poklopcu.

8. Kolač je gotov kada je čvrst s gornje strane te kad čačkalica koju ubodete u sredinu izađe čista.

9. Izbodite ga na 10-ak mjesta pa zalijte pripremljenom bijelom kavom, kakaom, mlijekom ili drugom tekućinom po izboru. Ohladite u tavi.

10. Dok se kolač hladi, pripremite ganache. Čokoladu nasjeckajte pa prelijte vrućim vrhnjem za šlag.

11. Pustite 2 minute da tako odstoji, a zatim izmiješajte dok ne dobijete glatku kremu.

12. Ostavite da se stisne dok ne bude maziva (najbolje ostaviti na sobnoj temperaturi).

13. Kad je kolač hladan, prođite silikonskom špatulom uz rub tave, na tavu stavite tanjur te izvrnite kolač.

Premažite ga gancheom i poslužite sa svježim voćem, vrhnjem ili nekim džemom po želji.