Topli dani donose želju za osvježenjem, a jedan od najjednostavnijih i najnostalgičnijih načina da se rashladite jeste – domaći sendvič sladoled.

Ljetna poslastica koja vraća u djetinjstvo: Domaći sendvič sladoled gotov za tren
Foto: Ilustracija

Ova popularna poslastica, koju mnogi pamte iz djetinjstva, može se vrlo lako pripremiti kod kuće, i to sa sastojcima koje vjerovatno već imate u kuhinji.

Za pripremu vam je potrebno:

- 250 militara slatkog vrhnja
- 200 grama grčkog jogurta
- 200 grama krema 
- 200 grama petit keksa.

Mikserom izradite slatko vrhnje, jogurt i krem i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Na dno zdjele koju ste obložili papirom za pečenje poslažite petit kekse, na njih stavite kremu, a zatim na vrh složite još petit keksi.

Stavite u zamrzivač na oko četiri sata, a zatim izvadite iz posude, narežite i poslužite.
 
Prednost ovog domaćeg recepta je u tome što možete birati kvalitet sladoleda i prilagoditi ga vlastitom ukusu – bilo da više volite čokoladu, jagodu ili čak kombinaciju više okusa. Umjesto petit keksa možete koristiti i oblatnu, ili napraviti domaće kore.

Također, djeca će biti oduševljena ako ih uključite u proces pripreme, jer rezultat nije samo ukusan već i zabavan.