Krompir je nezaobilazna namirnica u našoj kuhinji koja se može pripremiti na brojne načine.

Od pečenog do kuhanog pa sve do omiljenog krompir pirea.
Međutim, iako svi mislimo da znamo tajnu savršenog pire krompira, možda nismo ni svjesni da postoji način koji bi mogao potpuno promijeniti pripremu ovog jela.
Poznati kuhar je na svom TikTok profilu otkrio neuobičajeni trik koji uključuje pečenje krompira, a rezultat je nevjerovatno kremasta tekstura i bogatiji okus.
Umjesto da ga skuhate u vodi, stručnjak preporučuje da krompir stavite u rernu i pečete ga u velikoj količini soli, na temperaturi između 160 i 180°C, sve dok ne postane mekan. Ova tehnika omogućava da krompir zadrži savršenu vlagu, dok ga so štiti od isušivanja.
@roe_restaurant How to make the ultimate mashed potatoes… like a chef! 👩🍳 #mashedpotato #chefskills #cheftipsandtricks
♬ apart of me - Takayoshi
Nakon što je krompir pečen i omekšao, dovoljno je samo ukloniti višak soli, prepoloviti krompir i izgnječiti ga dok je još vruć. Preostale ostatke kore, kuhar je ispržio u dubokom ulju nakon čega je dobio hrskavu koricu koju možete spremiti uz sos.
Zvuči jednostavno, a okus je nevjerojatan. Isprobajte i ovu metodu spremanja i uvjerite se sami u razliku.