Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kuharica savjetuje: Ovo jelo izbjegavajte u restoranu, domaće je uvijek ukusnije

Preuzmite sliku

Odlazak u restoran odlična je opcija kada vam se ne kuha, ali prema riječima jedne kuharice, postoje neke stvari koje jednostavno uvijek imaju bolji okus kada ih napravite kod kuće.

Gemma Simmonite, kuharica i vlasnica firme Gastrono-me iz Ujedinjenog Kraljevstva, otkrila je šta bi ljudi trebali izbjegavati naručiti u restoranu, jer je obično bolje kad je domaće.

A taj je obrok pečeno meso, poput puretine i piletine. Gemma tvrdi da ne postoji pečeno meso u restoranu koje ima tako dobar okus kao kad se priprema kod kuće.

 • – Mislim da nikad pečenje u restoranu nije bilo okusom ni blizu domaćem. U restoranu mesu nedostaje mnogo toga, često bude tvrdo ili prepečeno. Osim toga nikad nije dobro začinjeno ili nauljeno, što je po mom mišljenju neoprostivo – objasnila je.

  Također kaže kako pečeni krompir u restoranima nikad ne ispunjava njezina očekivanja.

  – Ovakva jela plod su ljubavi, na njima je većina nas odrasla te nas povezuju s toplinom i porodicom. Pretpostavljam da se to ne može prenijeti u restoranu.

  Ali šta je s jelom koje je bolje kad ga napravi profesionalac? Gemma ima odgovor i za to – pizza! Vjeruje da se nikada ne isplati napraviti domaću pizzu, osim ako nemate krušnu peć.

 • – Pećnice jednostavno ne mogu doseći temperaturu potrebnu za postizanje te nevjerovatne teksture tijesta – objasnila je Gemma. (vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,