Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti najkremastiji pire krompir, a sve što je potrebno jest malo mlijeka.
U videu koji možete pogledati ispod detaljno je objasnio svoju metodu pripreme.
@morgan do you prefer smooth or lumpy mashed potato? 🤤 #food #yum #foryou #cooking ♬ original sound – Morgan Hipworth
Sastojci:
500 grama krompira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
morska sol
Priprema: Ogulite i narežite krompir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli. Ocijedite krompir i zgnječite ga dok ne postane mekan.
Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta. U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije.
Polako ga dodajte smjesi krompira, zajedno s maslacem. Miješajte dok krompir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte sol. (vecernji.hr)