Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kućni ljubimac vam može pomoći da nađete sreću u ljubavi

Preuzmite sliku

“Psi su oduvijek bili odlična tema za započeti razgovor ili nekome prići”

Zmije, tarantule, iguane i slične životinje bez ili s previše nogu, navedene kao kućni ljubimci u profilu na sajtu ili aplikaciji za traženje partnera, neće navesti nekog da vam predloži susret, ali spomenete li zato svog Rexa, Pahuljicu ili koje god ime da ste dali svom lajavom četveronožnom mezimcu, možete očekivati pun inbox poruka. Ili barem tako tvrdi istraživanje koje je proveo eHarmony, sajt na kojem ljudi traže sreću u ljubavi.

Djevojke koje se prijave na taj popularni portal i u podacima o sebi navedu kako su vlasnice psa, imaju čak 15 posto više šansi da pronađu udvarača od onih koje ga nemaju, dok momci s čupavcem u kući imaju čak 35 posto više šansi za ljubavni uspjeh.

“Psi su oduvijek bili odlična tema za započeti razgovor ili nekome prići”, objasnila je Melanie Shiling, dejting ekspertkinja s navedenog portala.

“Pretpostavlja se da osoba koja je uzela životinju i brine o njoj posjeduje svima privlačne kvalitete poput odgovornosti i empatije, topla je i emotivna, a ujedno voli i boravke u prirodi, jer psa se mora izvoditi u šetnje”, dodaje ona. Osim toga, ima li lakšeg načina da započnete razgovor i predložite viđanje od nečeg duhovitog u stilu: “Ćao, i ja imam psa, javi se ako si za zajedničku šetnju da ih upoznamo. Ako i ne klinkemo mi, možda kliknu njih dvoje”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,