Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kreiran parfem sa mirisom svemira

Preuzmite sliku

Gigant svemira, ‘Lockheed Martin’, obično se povezuje sa svim elementima koji se tiču lansiranja raketa i drugih kreacija za istraživanje svemira.

Kada jedna takva kompanija najavi lansiranje svoje linije parfema, očigledno je da će to privući mnogo pažnje. Ono što je čitavu priču podiglo na sasvim intrigantniji nivo jeste činjenica da je kompanija obećala da će miris kosmosa donijeti na Zemlju, prenosi luxlife.rs.

Nova linija mirisa, nazvana Vector, zapravo je bila prvoaprilska šala. Denverska kompanija je definitvno pokazala idealni smisao za humor.

Ali, čik pogodite? ‘Lockheed Martin’ je otišao jedan korak dalje i zapravo kreirao svemirski miris, uz pomoć penzionisanog astronauta, Tonija Antonelija, koji je upravljao svemirskim šatlom Discovery tokom jedne misije, a sada radi za njih. Sajt koji je posvećen Vector mirisu nam priča priču o njegovom svemirskom porijeklu, zajedno sa linkom preko kog možete tražiti uzorak.

“Prvi put kada sam otvorio vrata kako bih pomogao ljudima koji su bili u svemiru, bio sam opčinjen snažnim i unikatnim mirisom koji su unijeli. Nije mirisalo kao bilo šta što sam ranije, a i poslije toga osjetio. Sve do sada”, rekao je Antoneli.

Aleks Voker, vođa marketinga ‘Lockheed Martin Space’ i čovjek koji stoji iza ideje Vector mirisa, otišao je u ‘Scented Studio’, lokalnu parfimeriju koja je blizu’ Lockheed Martin’ kancelarije u Denveru. Miris je konačno odabran iz tri uzorka, nakon nekoliko slijepih tekstova, i poslat je nasumice onima koji su se prijavili preko Vector sajta i ljudima iz medija.

Brend je takođe podijelio oko 2.000 uzoraka posjetiocima godišnje konferencije u Kolorado Springsu. “Lockheed Martin ima istoriju u postizanju nedostižnog, ali ovo je rađanje novog mirisa i naše zaista opčinjavajuće dostignuće. Ovaj miris definitivno nije sa ovog svijeta”, rekao je Antoneli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,