Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kozmetičarke otkrivaju male tajne koje će vam olakšati depilaciju

Preuzmite sliku

Ako se pripremate i sve uradite kako treba, neće biti neprijatnih pratećih posljedica. Odlazak na depilaciju intimnog područja za većinu žena nije nimalo prijatan. Upravo zato kozmetičarke otkrivaju male tajne koje će svima olakšati to iskustvo!

1. Ne zamarajte se izgledom svog intimnog područja

Kozmetičarke nisu ovdje kako bi osuđivale izgled vaše vulve jer ih ona i ne zanima. Depilacija intimnog područja dio je njihove svakodnevne radne rutine, obavljaju je profesionalno i samo vam žele da vam pomognu da se osjećate prijatnije u svom tijelu.

2. Depilacija neće biti toliko bolna koliko mislite

Skoro da nema žene koja prije prve brazilske depilacije nije strahovala od osjećaja strašnog bola. Naravno da to nije najprijatnije iskustvo, ali nije ni toliko bolno koliko mislite, pogotovo kada se prepustite rukama profesionalca koji zna šta radi.

3. Ispraznite bešiku prije depilacije

Ako osjećate potrebu, obavezno idite u toalet, jer je depilacija bikini zone znatno neprijatnija uz punu bešiku, pogotovo u trenucima kada kozmetičarka mora da zategne kožu i tako stvara pritisak na bešiku.

4. Izbjegnite bilo kakvu težu fizičku aktivnost prije depilacije

Ako ste prirodno skloni znojenju, fizička aktivnost podstaći će dodatno znojenje i stvaranje vlage na području vulve i zbog toga će depilacija biti bolnija.

5. Nemojte se brijati prije depilacije

Za depilaciju voskom, dlačice moraju da budu dugačke barem 5 milimetara, jer ju je u suprotnom teško pravilno uhvatiti i izvući iz korjena. Za depilaciju šećernom pastom dlačice mogu da budu malo kraće, od 1 do 3 mm. Nikako nemojte uklanjati dlačice brijačem prije depilacije jer će onda biti prekratke i sam postupak depilacije neće biti uspješan. Ako su dlačice preduge, skratite ih makazicama.

6. Tempirajte depilaciju

Nekoliko dana prije, tokom i par dana nakon menstruacije izbjegavajte odlazak na depilaciju jer je tijelo osetljivo tokom menstruacije pa je i osjećaj bola jači. Brazilska depilacija takođe može da bude previše “neuredna” tokom menstruacije, pa je ipak ostavite za dane nakon mjesečnog ciklusa.

7. Izbjegavajte fizičku aktivnost nakon depilacije bikini zone

Minimalno 12 do 24 sata nakon brazilske depilacije izbegavajte bilo kakvu vrstu fizičke aktivnosti, uključujući i seks, jer može da izazove iritaciju i upalu depiliranog područja. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,