Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kozmetičarka upozorila na neugodnu posljedicu neadekvatnog održavanja ekstenzija trepavica

Preuzmite sliku

Koliko god je lijepo otići na tretmane ljepote, toliko je i često potrebno održavati to stanje i kod svoje kuće.

Kozmetičarka Tenaj Moore stoga je upozorila na važnost brige o ekstenzijama trepavica. Ova je tehničarka podijelila video na svom TikTok profilu, gdje je postao viralan s više od tri miliona pregleda.

Tenaj često dijeli svoje nevjerovatne dizajne trepavica, ali je u videu otkrila i šta se može dogoditi ako klijentice ne brinu o svojim ekstenzijama kako treba. Jedna klijentica je došla Tenaj prvi put na potpuni tretman, nakon što je prethodno već nekoliko puta posjećivala drugu kozmetičarku.

@tenajbeautee Lash mitesss #lashextensions #lashmites #lashcleaning #dirtylashes #lashebook #hybridlashextensions ♬ When I R.I.P. – Labrinth

Na Tenajino zaprepaštenje, ženine trepavice bile su pune grinja zbog neadekvatnog čišćenja

Tenaj je upozorila pratitelje da je ne osuđuju u komentarima. “Zbog ovoga je važno da se pobrinete da vaši klijenti peru trepavice i provjerite jesu li im trepavice apsolutno čiste prije nego što počnete.”

Iako su grinje na trepavicama obično bezopasne i mogu pomoći da vaše trepavice budu čiste jer se hrane mrtvom kožom i masnoćom, previše ih može uzrokovati probleme, prema WebMD-u.

Grinje na trepavicama nevidljive su ljudskom oku, ali puno mrtve kože ili peruti na dnu linije trepavica može biti znak da ih ima previše, što može uzrokovati iritaciju i omogućiti infekcije, prenosi index.hr.

Žene koje su pogledale video bile su užasnute ovim otkrićem

“Da, ovo me je natjeralo da ustanem i očistim trepavice”, napisala je jedna žena.

No Tenaj ih je uvjeravala da se to može izbjeći sve dok trepavice perete jednom dnevno kako biste spriječili nakupljanje prljavštine.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje