Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koristan trik: Objasnila zašto stavlja kuhinjsku krpu u mašinu za suđe nakon svakog pranja

Preuzmite sliku

Kondenzacija je jedan od razloga što na posuđu ponekad još uvijek ima kapljica, čak i kada mašina za suđe tehnički radi na sušenju.

Ako redovno koristite mašinu za suđe, znate da ovi uređaji ponekad imaju problema sa sušenjem posuđa. To ponekad može trajati duže nego što bismo htjeli pa je jedna žena otkrila jednostavan trik kako ubrzati taj proces, kako piše Metro.

Na svom Instagram profilu, pod nazivom The Organized Housewife, objavila je video u kojem je objasnila kako brže osušiti posuđe, a sve što je potrebno je samo jedna kuhinjska krpa.

Sve što trebate je pričekati dok dio ciklusa čišćenja ne završi, prije nego što otvorite vrata i preko njih stavite kuhinjsku krpu. Zatvorite vrata i kuhinjska krpa će upiti svu vlagu koja ostane na posuđu. Kondenzacija je jedan od razloga što na posuđu ponekad još uvijek ima kapljica, čak i kada mašina za suđe tehnički radi na sušenju.

Savjet su do sada ljudi ‘lajkali’ više od hiljadu puta, a mnogi su ostali oduševljeni. “Moram ovo pokušati! Plastika mi je uvijek mokra čak i kada upalim ciklus sušenja”, samo je jedan od mnogobrojnih pozitivnih komentara, prenosi Večernji list(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,