Nedjelja, 24. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Konobarica u američkom Hootersu: ‘Često slušam ljigave komentare ali je posao super plaćen!’

Preuzmite sliku

Leah Fennelly (23) voli svoj posao konobarice u Hootersu na Floridi i kaže da su mušterije uglavnom pristojni i simpatični muškarci, ali uvijek postoji i nekolicina sigurna da ona i kolegice nisu pretjerano pametne i da ih se treba tretirati kao ‘komade mesa’.

Na svom je TikTok profilu Fennelly podijelila neke od najgorih komentara koje je čula radeći u Hootersu. “Već mi je normalno čuti pitanja tipa ‘Jesi li i ti na jelovniku?’ i izjave poput ‘Želim da mi krilca budu gola i vrela kao ti.’

“Što god nekom može prosto pasti na pamet, ja sam to već čula!”, objasnila je u videu.

Iako ne uživa u takvim komentarima, ne dopušta ni da je previše uznemire, osim kad gosti stvarno prijeđu granicu.

@leah_fennelly Real and common statements #fyp #hooters #hootersgirl #serverlife ♬ Miami, My Amy – Keith Whitley

“Najčešće ću se samo nasmijati ali ako neko stvarno pokazuje krajnje nepoštivanje i maltretira, što je ipak rijetko, otići ću po menadžera koji će riješiti situaciju”, otkrila je pa dodala da joj mušterije često traže i broj mobitela, iako su uglavnom u braku. Na TikToku su komentatori imali pomiješane reakcije – dok su neki osuđivali muškarce zbog njihovih komentara, drugi su joj poručili da se ne bi trebala žaliti jer je sama tamo odlučila raditi.

“Znaš li gdje radiš?”, upitao je jedan korisnik, a drugi grubo dodao: “Zaposlena si da to slušaš.” “Uvijek me začudi kako stari muškarci uopće nemaju srama…”, glasio je jedan komentar. Leah je također otkrila da mnogi pogrešno misle kako u Hootersu rade glupe žene.

Ona na primjer studira pravo, djevojka za šankom je magistrica, a i mnoge druge zaposlenice imaju visoko obrazovanje. Ipak, konobarenje u Hootersu ima naravno i prednosti koje je Leah podijelila na svom TikTok profilu: a jedna od njih je i činjenica da u danu može zaraditi i do 700 KM. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,