Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koliko žene zaista kupuju!

koliko-zene-zaista-kupuju
Preuzmite sliku

Gotovo polovina žena svaki dan promijeni dvije odjevne kombinacije, a one koje se šminkaju rade do i do pet puta dnevno.

\"koliko-zene-zaista-kupuju\"Jedna od scena koje ste sigurno u životu vidjeli je žena koja stoji pred ormarom s odjećom i jadikuje kako nema ništa za obući. Britanski Sure Women napravio je ispitivanje o broju odjevnih predmeta koje žene kupe tokom života, a cifre su stvarno vrtoglave.

Naime, ispalo je da žene prosječno kupe preko 3.100 odjevnih predmeta u životu, od čega barem 271 par cipela, 145 torbi i torbica i 185 haljina. Za sve to se izdvoji i preko 100 hiljada eura, pokazalo je istraživanje na Britankama, prenosi metro-portal.hr.

Nadalje, gotovo polovina žena svaki dan promijeni dvije odjevne kombinacije, a one koje se šminkaju rade do i do pet puta dnevno. Sedmično njih 10 posto kupi barem jedan odjevni predment, dok samo 14 posto njih priznaje svom partneru sve što su kupile i koliko je to koštalo.

No, pokazalo se da modni pritisak koji žene osjećaju daleko nadmašuje isti kod muškaraca, što se navodi kao glavni razlog količini kupljenih odjevnih predmeta.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: