Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koji su to dijelovi tijela najbolniji za tetoviranje?

Preuzmite sliku

Gotovo svako barem je jedanput u životu poželio napraviti tetovažu na svom tijelu. Ali pitanje je – gdje? Koje je mjesto na tijelu najmanje osjetljivo na bol, a koje najviše, saznajte u nastavku.

Iako svaka osoba ima drugačiju toleranciju i prag boli, ipak postoje određene tačke na tijelu koje bole više od drugih, prenosi Zadovoljna.hr.

Dijelovi na tijelu poput rebara i grla generalno su vrlo bolna mjesta za tetoviranje, no svaka osoba koja se tetovirala na tom dijelu vjerovatno će vam dati različite odgovore o tome gdje boli najviše.

Najbolnije je mjesto za tetoviranje je unutarnja strana zgloba, stomak te stražnji dio koljena. Osim toga, postoje i ostali faktori koji utiču na bol.

Primjerice, određeni zdravstveni problemi mogu uticati na povećanu osjetljivost na bol. Prethodne ozljede također utječu na pojačanu osjetljivost na određenim dijelovima tijela.

Najbezbolnije mjesto za tetoviranje je rame jer je područje s manje nervnih završetaka.
Glavni razlog osjetljivosti na bol svakako su nervni završeci. Primjerice, prsti na ruci najviše su osjetljivi jer je to mjesto na kojem se nalazi velik broj živaca.

Međutim, postoji i manje bolna mjesta za tetoviranje, a to je vanjska strana ramena i stražnjica.

Osim mjesta na tijelu, na bol utiče i veličina tetovaže. Kada je tetovaža posebno komplikovana, ona također zahtijeva više sjenčenja, više boja te razne vrste igala, a sve to povećava nivo boli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,