Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koje kozmetičke proizvode ne treba kombinovati

Preuzmite sliku

Da bi kozmetički proizvodi bili efikasni i dali koži samo pozitivan efekat, morate znati da se ne mogu svi koristiti istovremeno.

Neke kombinacije kozmetičkih proizvoda dovode do negativnih reakcija na koži – iritacije, alergija ili pojavu zapušenih pora. Da se nikada ne biste suočili sa takvom situacijom, nikada ne miješajte sljedeće komponente.

Koja kozmetika se ne smije kombinovati

Svi znaju da ne treba nanositi masne kreme na sveže hidriranu kožu, jer će ovo biti neefikasno i može dovesti do pojave proširenih pora.

Sredstva sa probiotikom i mineralna kozmetika

Mineralna kozmetika neutrališe dejstvo probiotika. Dakle, koristite sredstava sa ovim komponentama u različito vrijeme. Inače, alkohol takođe neutrališe probiotike, stoga pažljivo pročitajte sastav sredstava prije upotrebe.

Ulje za lice i maske za jednokratnu upotrebu

Ulja za intenzivnu hidrataciju kože se ne mogu istovremeno koristiti sa maskama. Sa ovom kombinacijom, koža jednostavno ne dobija aktivne sastojke. Na primjer, ako koristite masku za hidrataciju lica sa hijaluronskom kiselinom, nakon toga ne primjenjujte kremu baziranu na uljima.

Krema sa zaštitnim faktorom i parfemi 

Ako nanesete kremu sa zaštitnim faktorom ne upotrebljavajte parfeme. Stvar je u tome što alkohol nije najbolji saveznik za lijepu kožu na jakom suncu, jer se često na koži mogu pojaviti tamne mrlje. Osim toga, parfem smanjuje efikasnost SPF i dobićete neujednačen ten. (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,