Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koja prostorija u kući je nabolja za čuvanje vrijednih stvari?

Preuzmite sliku

Uobičajeni načini zaštite od pljačke su brave, alarmi, a u posljednje vrijeme, sve više i kamere. Međutim, i pored toga se dešava da domovi budu obijeni, jer lopovi uvijek nađu način da vaš sistem zaštite učine beskorisnim. Kako je onda moguće adekvatno obezbijediti svoju imovinu od ljudi koji žele da je otmu?

Pravi odgovor na ovo pitanje je da je apsolutna zaštita nemoguća, ali postoje neki načini koji vam mogu pomoći da smanjite šansu da budete opelješeni. Sve gore pomenute metode zaštite imovine su i dalje važne, ali osim toga morate da povedete računa i gdje čuvate svoj novac i druge vrijedne predmete. Kada to kažemo, mislimo na odgovarajuću prostoriju u vašem domu.

Naime, kada jednom obiju stan ili kuću, lopovi imaju ograničeno vrijeme za koje moraju da obave pljačku jer svakim dodatnim minutom ostajanja u objektu, oni povećavaju rizik da budu uhvaćeni. Iz tog razloga oni moraju unapred da naprave izbor gdje će da traže skriveni novac.

Lokalna američka televizija NBC New York je prije nekoliko godina sprovela istraživanje među osuđenim kriminalcima koje se bavi baš ovom temom. Ispostavilo se da je vaš novac najmanje bezbjedan u spavaćoj sobi budući da je čak 75% ispitanika odgovorilo da je to prva prostorija koju provjeravaju nakon ulaska u stan. Radnu sobu bi ispreturalo 26% lopova iz ove ankete, dok bi se samo 19% njih odlučilo za dnevnu sobu.

Koja je na kraju prostorija najbezbjednija? Nećete vjerovati, ali u pitanju je… kupatilo! Svega 16% ispitanika je reklo da bi uopšte ulazilo u ovu prostoriju. Na vama je samo da odlučite da li ćete da krijete svoj novac i vrijedne stvari u prljavom vešu ili među sapunima. Ili je možda ipak najbolje da nabavite jedan dobar čelični sef i zaboravite na ovu ideju… (citymagazine.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,