Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koja nas osobina garantovano čini dosadnima?

Preuzmite sliku

Naša očekivanja od prijatelja i partnera često su velika, a zahtjevi brojni. Moraju biti pametni, zgodni, duhoviti, visoki… Pri tome zaboravljamo da ponekad ima i stvari koje NAS čine dosadnima

Jesi li ti se ikad dogodio date nakon kojeg dečko izgleda nije više zainteresovan? Ili ti se čini, makar se ne bi u to zaklela, da te prijatelji katkad izbjegavaju? Pa, možda si jednostavno dosadna. A toga nisi svjesna, jer se – naravno – sebi činiš sasvim cool i zabavna. Postoje neke stvari (jedna osobito) na koje trebaš pripaziti. Možda čak i trebaš razmisliti općenito o svom životu. Naime, činjenica je da ko nema ciljeva u životu, djeluje nevjerovatno nezanimljivo ljudima oko sebe.

Ako si tek zakoračila u dvadesete godine, a nisi još apsolutno sigurna šta ćeš sa svojim životom – to je sasvim OK. Ali, sve dok imaš neke snove! Mogu biti čak i nerealni, ali važno je da imaš viziju budućnosti te da ne gledaš tupo u crnu rupu. To djeluje izuzetno neprivlačno, a sigurno ni za tebe lično to nije baš neko lijepo stanje.

Ko nema ciljeve niti ga ništa ne zanima, s njim se ne mogu voditi zanimljivi razgovori. A kod izbora partnera važni su faktori dubokoumni razgovori te zajedničke stvari (poput ciljeva i interesa). Ako dobro promisliš i vidiš da nemaš o čemu pričati, možda si dobila odgovor na pitanje zašto se niko ne zanima za tebe…

Ali, ne brini, svi mi ponekad imamo fazu kad se osjećamo totalno neperspektivno i usamljeno. To ne znači da ćemo takve i ostati, a prije svega ne znači da se zbog toga trebaš osjećati loše. Svako nekad smije biti malo dosadan – važno je samo da izađeš iz crne rupe!  (miss7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,