Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Klijentica tužila kozmetičarku nakon što joj oštetila vid tokom ugradnje trepavica: Kozmetičarka odlučila podijeliti svoju stranu priče…

Preuzmite sliku

Jedna je kozmetičarka nedavno ispričala da ju je klijentica odlučila tužiti jer je oslijepila nakon tretmana ugradnje trepavica, a kako piše The Sun, kozmetičarka je htjela ispričati i svoju stranu priče, kako bi ljudi shvatili šta se zapravo dogodilo.

U videu je rekla kako se ta klijentica prije tretmana nije sjetila spomenuti da nosi kontaktne leće koje je i tada imala u očima, prenosi Večernji list.

– Nošenje kontaktnih leća predstavlja opasnost jer ako pare iz ljepila dotaknu leće mogu uzrokovati hemijske opekotine – objasnila je.

@ava.lashco #lasheducation #lashtips ♬ original sound – 38 Baby

U svom drugom videu na ovu temu objašnjava da joj nije, kako kaže klijentica, lijepilo upalo u njeno oko, već ih je sama izložila parama iz lijepila kad ih je otvorila usred tretmana.

Korisnici su bili podijeljenih mišljenja, a mnogi su u komentarima pisali da je kozmetičarka trebala klijenticu prije tretmana pitati nosi li kontaktne leće.

Ona je pak objavila i obrazac koji inače šalje svim svojim klijentima na potpis, a u kojem jasno pišu sve moguće opasnosti i što sve treba spomenuti prije takvog tretmana, baš da ne dolazi do ovakvih situacija. Posebno je istaknula i da ‘vrlo jasno piše da ‘tokom tretmana klijent ne smije imati kontaktne leće’.

@ava.lashco Reply to @dejavubish22 ♬ taehyun is so bf – amber ✘

– U težim slučajevima može doći do hemijskih opekotina, topljenja leća i njihovog izgaranja na očnu jabučicu što, naravno, može biti izuzetno bolno – stoji na obrascu. – A ponekada takve kemijske opekline mogu trajno oštetiti vid – dodali su stručnjaci iz jedne kozmetičke firme čiji je video autorica podijelila na svome profilu.

@ava.lashco Reply to @nijahray1 🥲 y’all be in these comments talking so crazy and don’t know what you’re talking about #lashhorror ♬ original sound – Mecca! ⚡️

Ipak, i dalje nisu svi korisnici bili uvjereni da je krivnja samo na klijentici.

– Nije u potpunosti vaša krivnja jer ste poslali obrazac, ali ste ju svejedno kada je došla na tretman trebali opet pitati nosi li leće  – napisala je jedna djevojka.

“Mislim da ste obje podjednako krive”, komentarisala je druga, a treća je dodala: “Svakako je više kriva ona i svako ko ne pročita obrazac koji potpisuje, to onda nije vaš problem”… (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,