Četvrtak, 6. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kćerka ismijavala učenicu iz razreda zbog odjeće, tata joj ‘održao lekciju’

Kada je Randy Smalls saznao da njegova kćerka tinejdžerka ismijava učenicu s kojom ide u razred zbog odjeće, šminke i izgleda općenito, odlučio ju je naučiti važnu životnu lekciju. I sam je kao dijete bio žrtva takvog zlostavljanja od strane vršnjaka pa je jako dobro znao kako se ta učenica osjeća, piše Megaphone Upworthy.

Poveo je njenu žrtvu Ryanu Reese u kupovinu nove odjeće i na potpuni makeover, i to s novcem koji je prvotno izdvojio za novu odjeću svoje kćeri. Majka zlostavljane učenice i Randy su prijatelji, ali do nedavno nisu bili svjesni loših stvari koje se događaju u školi, a u kojima sudjeluje i njegova kćerka, prenosi Tuzlanski.ba.

Prije nego je Ryanu odveo u šoping, nazvao je njenu majku Richaunu Reese i tražio dopuštenje, objasnio joj je o čemu se radi i zašto to želi napraviti.

– Moja kćerka je bila jako uznemirena zbog toga, posebno zato što prati modu, voli biti u trendu i obožava šopingirati. I ona je išla s nama i pomagala Ryani izabrati novu odjeću – ispričao je i dodao da, dok mu je kćerka bila u crkvi, on je odveo njenu žrtvu u salon za uljepšavanje te platio još nekoliko dodatnih tretmana na koje ide dva puta mjesečno.

Nakon što su čuli za ovu priču, nekoliko lokalnih salona ponudilo je Ryani svoje usluge narednih mjeseci kako bi izgledala što bolje.

Ryanina majka rekla je kasnije kako joj je kćerka bila pod velikim stresom, ne samo zbog izrugivanja u školi, već i zbog toga što su joj umrli otac, djed i tetka, a ponekad je od silnog pritiska imala napadaje nalik onima kod epilepsije.

 • Ryana priznaje kako ju je gubitak voljenih ljudi doveo u stanje duboke depresije, i koliko ju je dirnula ova gesta.

  – Nisam to očekivala. Počela sam plakati – rekla je.

  – Ovo je prvi put da sam vidjela roditelja koji zauzima takav stav prema nasilju – dodala je njena majka.

  Otac nasilnice je zadovoljan jer je ova lekcija, kaže, pomogla njegovoj kćerki shvatiti koliko je pogriješila i da se tako ne može ponašati prema drugom ljudskom biću.

  – Moja kćerka je naučila lekciju. Nisam očekivao da će to postati ovako popularno, ali drago mi je što i drugi roditelji mogu naučiti kako se postaviti u situaciji kada njihova djeca maltretiraju drugu. Kao roditelji moramo preuzeti odgovornost za postupke naše djece, a kada se dogode takve nasilne situacije, važno je nešto poduzeti – rekao je Randy Smalls.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,