Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kakva je vaša svekrva/punica? Provjerite po njenom horoskopu

Preuzmite sliku

U početku poznanstva sa svekrvom ili punicom, svekrom ili puncem, ne otkrivamo svoje slabosti i mane, nego se nastojimo jedni drugima svidjeti i ostaviti što bolji dojam kako bi nam život bio lakši. 

Međutim kako vrijeme prolazi, maske s lica padaju. Možda ćete ostati zatečeni kad shvatite da je vaša svekrva sasvim drukčija osoba od one kakvom se je predstavila na početku. Otkrit ćete njezine lijepe strane, ali neminovno ćete otkriti i njezine mane. Šta možete od njih očekivati i kakvih su karakternih osobina vaše svekrve i punice pročitajte u našem astrološkom vodiču.

Ovan

S njom morate imati dobre živce

U njenom karakteru nema nimalo zlobe, tako da joj lakše možete oprostiti što ponekad nema ni takta. Zna biti jako svojeglava i voli prigovarati, pa je teško možete uvjeriti da u nečemu nije u pravu. Energična je i lako plane, ali to nasreću kod nje dugo ne traje. Vaš će odnos s njom biti sve samo ne miran. To je energična i borbena žena koja nikad neće dati da neko govori protiv vas. Uzet će vas pod svoju zaštitu i čuvati.

Cijenit će vašu izravnost jer je i sama takva, stoga u razgovoru s njom ne okolišajte. Brzo će primijetiti sve vaše mane na koje će vas upozoriti za vaše dobro, ali pazite ako počnete upućivati na njezine – činite to s taktom i dozom humora. Neposredna je i iskrena te će uvijek priznati ako je u nečemu pogriješila. No istodobno je i jako uvredljiva, pa s njom morate imati dobre živce i biti popustljivi.

 • Bik                                   

  Znat će vas utješiti i dati savjet

  Nema tvrdoglavije i upornije osobe od nje. Drži svoju riječ i obećanje, ne mijenja navike i čuva ono što posjeduje. Kad jednom uđete u njezin dom, trebat će joj vremena da se prilagodi vama, kao i vi njoj. Međutim kad jednom osvojite njezino srce, u njoj ćete imati veliku pomoć i oslonac. Niko vas kao ona neće znati tako dobro utješiti kad ste u nevolji ili vam dati mudar savjet kad vam zatreba.

  Možda će biti ljubomorna što s vama dijeli svojega sina ili kćer, ali nemojte joj to nikad otvoreno zamjeriti. Često će vam na živce ići njezina prevelika tvrdoglavost i staromodni savjeti. O svemu će vas savjetovati, što će vas neopisivo smetati, ali kad zatrebate njezinu pomoć, bit će najsretnija što vam može pomoći. Ako ste bolesni, njegovat će i brinuti se za vas kao da ste njezino dijete.

  Blizanci    

  Nezamjenjiva je u čuvanju djece

  Svekrva ili punica ovog znaka znat će vas zabavljati i nasmijati. S njom vam nikad neće biti dosadno, ali morate računati na njezinu površnost i nedosljednost. Često je rastresena i na sto strana, pa lako zaboravi što je obećala ili što je trebala napraviti. Istina je da ne mari mnogo za detalje, ali niko kao ona ne može tako brzo i tačno ocijeniti ono što je bitno u nekoj stvari ili situaciji.

  Zna biti jako naporna u ogovaranju svojih komšija, rodbine i prijatelja, a ni vi nećete biti toga pošteđeni. Svugdje voli zabadati nos, pa će vas tako propitkivati što ste kuhali ili vam davati savjete koje niste ni tražili. Upućena je u vaš život do najsitnijih detalja, što vas može i pretjerano umarati. Međutim bit će vam nezamjenjiva u čuvanju djece s kojom će se zabavljati onako kako to samo ona zna – razigrana poput malog djeteta.

  Rak   

  Drži do porodice i tradicionalnih vrijednosti

  Srdačna je i ljubazna pa će mnoge snahe u njoj imati drugu majku. Budite sigurni da će vas uvijek dočekati topli ručak kad se umorni vratite s posla, djeca će biti zbrinuta, a kuća čista. Bit će zaštitnički raspoložena prema vama i nikad neće dopustiti da vas neko ogovara. No zato je ništa neće spriječiti da prekopava po vašem životu – sve želi znati te stalno dodijava savjetima i uplitanjem u vaš život.

  Jako drži do porodice i tradicionalnih vrijednosti, pa ćete se morati pomiriti s time da će neke njezine životne navike i pravila postati i vaše. Pazite se njezine osjetljivosti – zna danima šutjeti ako se naljuti. I nemojte nikad ništa govoriti protiv njezina sina ili kćeri – oni su joj svetinja!

 • Lav

  Velikodušna, ali jako ponosna i punica

  Svekrva ili punica ovog znaka svidjet će vam se već na prvi pogled jer su njezin optimizam i srdačnost zarazni. Cijela će kuća biti ispunjena njezinom pozitivnom energijom i zvonkim smijehom. Ohrabrivat će vas i poticati kad u nečemu pokleknete i često će vam biti prava duševna hrana. Dat će vam sve što ima, ali ne igrajte se s njezinom taštinom i ponosom. Morat ćete joj u mnogočemu podilaziti, što će vas stajati živaca i strpljenja.

  Ona voli u svemu biti u pravu – čak i kad to nije. Jednom kad izigrate njezino povjerenje, trebat će joj dugo da vam oprosti. Voli primati komplimente, pa u tome ne škrtarite, ali ni ne pretjerujte jer će prozrijeti kad niste iskreni. Nemojte je ni ogovarati iza leđa, jer kad to dozna, neće biti nimalo blaga prema vama.

  Djevica 

  Često prigovaraju i kritikuju

  Od vas će očekivati urednost i pedantnost jer su svekrve, odnosno punice ovoga znaka žene koje iznimno drže do čistoće. Hodat će za vama i prstom upirati u nečiste dijelove stana, a prigovarat će vam i kako kuhate, čistite ili se odijevate. Često zna biti previše kritična i sitničava. Stalno upućuje i prigovara, ali istina je zapravo da jednostavno želi pomoći, uputiti na pogreške i poučiti vas za vaše osobno dobro te vam dati dobar savjet.

  Neka vas ne zavara njezino ponekad hladno držanje – kad vam treba uskočiti u pomoć, prva će to učiniti, a kad treba riješiti neki problem, zadivit će vas svojom logikom i mudrošću. Međutim računajte na njezin težak i često depresivan karakter – teško joj je udovoljiti, ali pružite li joj ljubav i ohrabrenje, dvostruko će vam vratiti.

  Vaga          

  Vole komplimente i lijepe poklone

  Punica i svekrva ovog znaka sigurno će vas razmaziti. Znat će vam ugoditi na sve načine, ali i dat će si dovoljno vremena da vas što bolje upozna. Znat će tačno gdje ste “tanki” i u trenucima neslaganja to koristiti kao svoje najjače oružje protiv vas. Nemojte joj se zamjerati niti biti oholi prema njoj. Ona ne voli svađu i grube riječi, stoga se s njom uvijek lijepo razgovarajte i ne podižite ton glasa.

  Možda će vas smetati njezina neodlučnost, ali nemojte joj to zamjeriti – njoj samo treba malo više vremena da uzme u obzir sve vidove nekog problema. Ona je veseljak i društvenjak, pa možete biti sigurni da neće imati ništa protiv vašeg društva u koji će se sigurno i sama odlično uklopiti. Obožava komplimente i poklone, lijepo cvijeće i kozmetiku- pa ne škrtarite na tome kad je želite udobrovoljiti.

 • Škorpija

  Zna sve vaše slabosti

  Oštra je na jeziku i izravna, ali nije pakosna, što ne znači da to ne može i postati. Ako vam nešto zamjera, to će vam i reći, bez obzira na to koliko vas to boljelo. Ona ne voli okolišanja, ogovaranja i gubljenje vremena, tako da će vam odmah dati do znanja da s vama želi imati iskren i otvoren odnos. Ne tajite joj ništa jer će savršeno pročitati svaku vašu skrivenu misao ili namjeru.

  Vrlo je požrtvovna, nikad joj ništa neće biti teško učiniti za vas, ali i od vas će zahtijevati isto. Zatvorena je i ne pokazuje svoje slabe tačke, ali budite sigurni da za sve vaše slabosti odavno zna. Zna biti i neugodna, posebno kad joj nešto nije po volji. Ako vas zavoli, u njoj ćete imati velikog prijatelja, ali ako ima nešto protiv vas, vaš se odnos vrlo lako može pretvoriti u pravo bojno polje.

  Strijelac

  Vesela i puna energije

  Ona je rođeni optimist. Možda će vam ponekad ići na živce njezin razigrani tempo i neumornost, ali razoružat će vas snalažljivošću i inteligencijom. Gotovo da nema situacije koju ne zna riješiti. Bit će vam desna ruka u mnogočemu, uskočiti kad za nešto nemate vremena i nikad se neće žaliti da je umorna. Međutim i traži puno zauzvrat, a to je vaša pažnja i razumijevanje.

  Pomalo je nestrpljiva i nagla, zna biti brzopleta i prenositi svježe tračeve iz komšiluka, ali s njom nikad nije dosadno. Glavni je zabavljač na porodičnim okupljanjima. Puna je lijepih planova za vas i vašeg partnera, ali pod uvjetom da je i slušate. Ne sviđaju li vam se njezini savjeti i prevelika upućenost na vaš obiteljski život, obzirno joj to dajte do znanja.

  Jarac

  Iskrena je i ne voli okolišati

  Nemojte da vas zavara njezino hladno i odmjereno držanje – ispod takvog oklopa krije se žena velikog srca. Možda nije super moderna svekrva ili punica, ali zato drži do tradicionalnih i moralnih vrijednosti. Na nju je teško uticati i mijenjati je, pa nemojte to ni pokušavati. Dopustite joj da živi onako kako je navikla i prije vas.  Vrlo je iskrena i ne voli okolišati – ono što joj kod vas ne odgovara reći će vam u lice, nikad iza leđa.

  Pouzdana je, sigurno vas neće iznevjeriti ili vam okrenuti leđa, a rado će vam dati mudar savjet. Oduševit će vas njezina radišnost, praktičnost i nevjerovatan smisao za organizaciju. Međutim voli imati uvida u vaš život, finansije i troškove, pa kako je ona štedljiva po prirodi, to će isto očekivati i od vas.

 • Vodolija

  Osvojit će sve vaše prijatelje

  Svekra ili punica ovog znaka fascinirat će vas originalnošću i oštroumnošću. Otvoreno će govoriti i raspravljati o svim životnim temama i problemima s takvom pronicljivošću da ćete ostati zatečeni. Neće prigovarati ako loše skuhate jelo ili ako je kuća u neredu te neće imati ništa ni protiv vaših prijatelja. Čak štaviše, osvojit će ih svojom druželjubivošću i modernim svjetonazorima, pa će na kraju ona biti glavna u vašem društvu.

  Držat će do vas jednako kao i do svojega sina ili kćeri, ne praveći pritom razlike. Voli svoju slobodu i trenutke samoće, pa ako se iznenada povuče u sobu, ne ometajte je. Ne pokušavajte je mijenjati i postat ćete odlični prijatelji.

  Ribe

  I dalje upravlja svojom djecom

  Držat će vas kao kap vode na dlanu, brinuti se za vas i ugađati vam na svakom koraku. Nježna i samilosna učinit će sve da vam olakša život. Prigrlit će vas kao da ste njezino dijete. Ponekad ćete primijetiti da je tužna i neraspoložena te će vam biti zahvalna pokažete li razumijevanje za njezine česte promjene raspoloženja. Čas je vesela i bezbrižna, čas sjetna i zabrinuta za cijeli svijet.

  U njoj ima mnogo ljubavi i brižnosti. Ono što vam može zasmetati je njezina snažna vezanost uz sina ili kćer, pa nesvjesno može i dalje upravljati njihovim životima. Tome ćete morati stati na kraj, pa makar bili i grubi.  (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,