Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako ukloniti lak za nokte s odjeće, tepiha, drvenih površina

lak-crveni1
Preuzmite sliku

Svakome od nas barem je jednom u životu lak za nokte pao tamo gdje nije trebao – na odjeću, tepih, drvenu površinu… Što brže reagirate, brže ćete riješiti problem. Donosimo nekoliko savjeta.

lak-crveni1Ne paničarite, dobra vijest je ta da mrlju od laka za nokte možete ukloniti sredstvima koja već najvjerojatnije imate u domu, piše na stranici bellasugar.com. Evo kako ukloniti mrlju od laka za nokte s odjeće, tepiha, drvenih površina…

Uklanjanje laka za nokte s drvenih površina

Prvo pravilo – u ovom slučaju nipošto ne koristite odstranjivač laka za nokte. To će, zapravo, samo pogoršati stvar i vjerojatno ostaviti još veću mrlju. Mrlju poprskajte sprejom za kosu i ostavite tako 20-ak sekundi, a zatim sve obrišite. Možda ćete postupak morati ponoviti nekoliko puta.

Uklanjanje laka za nokte s odjeće

Odstranjivač laka za nokte s nekih boja i tkanina može ukloniti mrlju, ali je potrebno napraviti mali test. Učinite to na nekom unutarnjem dijelu tkanine, dovoljna je kap odstranjivača laka za nokte da vidite kako tkanina reagira. Važno je da taj komad odjeće odmah operete. Ako ne ide tako, mrlju možete ukloniti i sprejom za kosu, a ako ni to ne pomaže, jer ovisi o vrsti tkanine, tu je uvijek kemijska čistionica.

Uklanjanje laka za nokte s kose

Ako ste lak za nokte slučajno razmazali po kosi, a još je uvijek vlažan, uzmite odstranjivač laka za nokte bez acetona i skinite lak s kose. Ako se lak osušio, za skidanje će poslužiti ulje kojim ćete, nakon što ga utrljate na kosu, nježno ukloniti lak.

Uklanjanje laka za nokte s tepiha

Puno toga ovisi o boji tepiha. Ako je tepih svijetle boje, koristite odstranjivač laka za nokte koji ne sadrži aceton, to je najbolje rješenje. Ako je tepih tamne boje i niste sigurni na koji je način obojen, pokušajte mrlju odstraniti sprejom za kosu ili utrljajte malo alkohola na mrlju te krpicom obrišite to mjesto. Nemojte odustati ako mrlja ne nestane odmah. Ponovite postupak nekoliko puta.

Magazin.hr / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: