Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako se u 2 minute učinkovito riješiti akni na leđima?

Preuzmite sliku

Akne se mogu pojaviti gdje god da imamo pore, pa čak i na ušima, pazusima ili na tjemenu, ali najčešći dio tijela nakon lica su – leđa.

Bez obzira na to što je trenutačno zima pa ih možemo skrivati pod vestama, lijepu kožu želimo imati tokom cijele godine. Znamo da mogu biti frustrirajuće, pa i bolne, ali vjerujte nam da učinkovita metoda za izaći na kraj s aknama na leđima traje svega dvije minute i nisu vam potrebna nikakvi drukčiji proizvodi od onih koje koristite za lice.

  • Prije svega, uzmite svoj AHA ili BHA toner koji koristite i za kožu lica. Ako nema raspršivač, prelijte u drugu posudu s raspršivačem i posprejajte leđa jer, osim što će vam ga tako bili lakše nanijeti, pazimo u na okoliš te ne radimo puno smeća. Ovi toneri za eksfolijaciju djeluju jednako kao što bi djelovao i šampon za pranje tijela sa salicilnom kiselinom. Poanta je u tome da morate zaštititi pore od začepljivanja, a proizvod koji sadrži AHA ili BHA svakako će vam pomoći u tome.

    Bitno je napomenuti da ne smijete biti agresivni prema koži, niti koristiti nekoliko preparata koji će vam dodatno isušiti kožu. Koža leđa je nešto čvršća od one na licu, pa može podnijeti agresivnije tretmane, ali nemojte pretjerivati. Prebacite se na nježni šampon za tijelo, držite se jednog eksfolijanta za koji znate da vam odgovara. Ako vam je glikolna kiselina preagresivna, pokušajte s mliječnom, baš kao što bi učinili i za lice. Svakako možete koristiti i preparate za umirivanje kao što je aloja, koja pomaže kod iritacija i ožiljaka. (ljepotaizdravlje.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,