Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kako razmišljaju muškarci? Pomoći će vam odgovori njih 250 hiljada!

muskarac-tange
Preuzmite sliku

Pitate se što se zaista mota po njegovoj glavi? Christopher Brya i Miguel Almaraz, profesionalni istraživači tržišta i autori nove knjige WTF Are Men Thinking?, ispitali su 250 hiljada muškaraca ne bi li svojoj prijateljici koja se razvodila ponudili odgovor na to pitanje.

muskarac-tange

Sastavili su listu od 170 pitanja i poslali na 250 hiljada adresa. Neka od najinteresantnijih saznanja otkrili su za Shine.

Biste li prevarili da se možete izvući?

Osamdeset posto muškaraca kaže ne, čak i kada bi se s tim izvukli. ‘Muškarci cijene svoje veze i prevare se događaju kada veza počne propadati’, objašnjava Byra. To ujedno znači da bi jedan od pet muškaraca započeo nešto sa strane kada bi se mogao izvući bez posljedica, dodaje Byra.

Što misle o vezama s kolegicama iz ureda?

Autori kažu kako su iznenađeni koliko je muškarcima u redu imati žensku šeficu ili kolegicu te imati vezu sa ženom koja zarađuje bolje od njih. No kada su u pitanju uredske afere, tri četvrtine muškaraca je protiv toga, vjerojatno jer si ne žele komplicirati ili ugroziti posao.

Zašto radije vrijeme provode s prijateljima nego s nama?

U druženju s prijateljima postoji određena lakoća, kaže Byra, ali u cijeloj priči, muškarci kažu da ‘ako su u vezi, tamo i žele biti’. Devedset i jedan posto muškaraca kaže da dokle god im je zabavno, preferiraju društvo partnerice. Muškarci su najsretniji kada se ne osjećaju kao da trebaju raditi da bi je usrećili.

Koliko izlazaka treba proći prije prvog seksa?

Dvije trećine muškaraca smatra da je to četvrti izlazak.

Može li žena više zarađivati?

Da se muževi ne osjećaju ugodno ako im žene zarađuju više potpuno je zastarjela teza. Oko 88 posto muškaraca osjeća se ugodno uz partnericu s boljom plaćom.

Vole li se maziti?

Čak 93 posto muškaraca uživa u maženju – bez ikakve potrebe da ono vodi nečeg intimnijeg.

Razlog zbog kojega je neće pozvati na drugi spoj?

Broj jedan razlog koji će odbiti većinu muškaraca je ženska arogancija.

Koliko se puta sedmično muškarci žele seksati?

Možda nekima neće biti iznenađenje, ali autori nisu predvidjeli da čak 25 posto muškaraca želi imati seks šest do devet puta sedmično. Smatrali su da većina želi između 3 i 5 puta.

Je li u redu pričati o bivšem?

Puno muškaraca ne želi znati, kaže Byra. Preko 25 posto muškaraca kaže kako nikada nisu htjeli čuti o njezinim bivšim vezama. Posebno ne na prvim izlascima, kada još žele saznati više o vama.

Magazin.hr / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: