Sigurno ste se pitali zašto jedni govore za kokice da su nezdrave a drugi da su jako zdrave.
Ne možemo zamisliti gledanje filma bez grickalica, a najčešće biramo kokice jer su tako ukusne. Ipak, poslije toga se osjećamo loše jer nam onaj unutrašnji glas govori da kokice debljaju.
Međutim, kokice sad mogu biti odličan izbor za grickanje uz film.
Kokice se smatraju nezdravom hranom jer im se dodaju velike količine maslaca za bolji okus ali i mnogi drugi dodaci kako bi kokice bile što bolje.
Ipak, ako ne koristite one za mikrovalnu i pripremate ih na starinski način, s malo masnoće u loncu, kokice će biti i dalje vaša omiljena grickalica, piše Večernji.hr
Zašto su kokice dobre? Sadrže mnogo vlakana, pomažu proces varenja, regulišu metabolizam i uklanjaju masnoću oko krvnih sudova. Pored toga, pomažu u očuvanju zdravlja srca. (Tuzlanski.ba)