Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako prikriti mrljice od sunca i prištića bez da imate lice puno šminke?

Preuzmite sliku

Što smo stariji, to više uviđamo kako je čista i zdrava koža ono čime želimo ići kroz dan.

I dok smo se nekoć “skrivali” ispod nekoliko slojeva šminke, danas samo želimo izgledati što prirodnije uz prikrivanje mjestimičnih nesavršenosti.

Uvijek kažemo da nema ništa ljepše od starenja zbog sve one mudrosti, samouvjerenosti i zrelosti koju dobijemo s godinama. Međutim, da, i struktura kože se mijenja, a s njom i naša beauty i make-up rutina. S vremenom, pogotovo ako ne idemo redovno na beauty tretmane, na koži nam se pojavljuju i mrljice (od sunca, prištića ili jednostavno godina) koje znaju biti vrlo teške za prikriti, pogotovo ako ne želite lice puno šminke. Ipak, nije nemoguće. Jednako možete postupati i s mrljicama od hiperpigmentacije i tamnim podočnjacima.

  • Tajna leži u kistu koji koristite za šminkanje i načinu na koji blendate. Odaberite korektor koji je najbliži boji i tonu vaše kože te uzmite mali, gusti kistić kojim bi inače nanosili tanku liniju sjenila na oči (Google: fine – tipped brush ili pin point liner). Nakon toga, nanesite proizvod direktno na mrljicu, pazeći da ne prijeđete preko nje. Dajte proizvodu nekoliko trenutaka da oksidira, obrišite kistić u suhu maramicu i zatim lagano prijeđite po rubovima korektora na mrljici kako biste je izblendali. Stvar je samo u preciznosti i malo vježbe zbog koje će tamna mrljica biti bliže tonu kože. Za kraj samo setirajte sve mineralnim puderom u prahu ili kamenu. (ljepotaizdravlje.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,