Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako prepoznati sebičnog ljubavnika?

Preuzmite sliku

On misli samo na svoj užitak…

Može biti jako frustrirajuće ako ste u vezi s partnerom koji je isključivo koncentrisan na vlastito zadovoljstvo… Pogotovo ako je takav u krevetu. Evo kako prepoznati “princa” koji želi samo uživati u seksu bez da uloži imalo truda…

Ubrzava predigru

Postoji više razloga iz kojih netko može preskakati predigru, a da nemaju veze sa sebičnošću. Možda njegova bivša nije voljela predigru pa je on eto pretpostavio da žene općenito ne vole predigru. Možda ga je strah da ako se predigra oduži neće izdržati do glavnog događaja. Ako vama predigra predstavlja važan dio seksa, popričajte s njim o tome. Međutim, ako i dalje nastavi jurišati prema svom orgazmu bez obzira na vaše potrebe, vaš je partner sebičan ljubavnik, prenosi cosmopolitan.hr.

Zanemaruje vaš užitak

Ako vaš partner ismijava vaše fantazije ili nešto puno jednostavnije – vašu želju za maženjem poslije seksa, to je siguran znak sebičnosti. Nema boljeg dokaza da vaš partner nije zainteresovan za vaše zadovoljstvo nego da se okrene na drugu stranu i zaspi nakon što on svrši.

Hvali se pred prijateljima vašim seksom

… na neumjesna način. Svi se volimo pohvaliti najbližim prijateljima kada smo sretni, ali ako priča pikanterije iz vaše spavaće sobe svojim prijateljima, to je siguran znak sebičnosti. To znači da uopšte ne razmišlja o tome kako biste se vi osjećale zbog toga.

Koristi vaš orgazam kao trofej

Na općenitoj je razini dobar znak da vašeg partnera zanima vaše zadovoljstvo. Ako ga interesuje šta volite i kako vas može dovesti do orgazma jer želi da budete sretni, pogodile ste jackpot. Ipak, ako se njegova pitanja više baziraju na traženju pohvala za svoje umijeće ili hranjenju njegovog ega, pogodili ste, ne zanima ga zapravo vaš užitak, već opet samo njegov. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,