Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako prepoznati je li vaš partner nesiguran u vezi?

Preuzmite sliku

Osjećaj nesigurnosti u vezi nije neuobičajena pojava. Ali zabrinjavajuće je kada ta nesigurnost postane preteška za podnošenje.

Evo znakova koji vam govore je li on nesiguran ili je samo zabrinut. Jedan od znakova zdrave veze je to da se oba partnera osjećaju sigurno. Nesigurnost u vezi ne samo da će ometati vašu vezu, već će ostaviti “ožiljak'”i na vaš život.

Osjećaj nesigurnosti može izmijeniti vašu percepciju kako gledate na stvari u vašoj vezi, čineći da se osjećate tužno ili čak depresivno. Osoba se osjeća nesigurno kada misli da u vezi nešto nije u redu. Ali ponekad se zbog niskog samopouzdanja i nedostatka povjerenja osjećate nesigurno.

  • Živjeti s nesigurnim čovjekom nije samo naporno, već može biti i pogubno iskustvo. Osjećaj da ste pod sumnjivim okom, čak i kad niste učinili ništa, otežava vam duže zadržavanje u takvoj vezi. Ako niste sigurni je li vaš muškarac nesiguran ili jednostavno prolazi kroz teško vrijeme, evo nešto što će vam pomoći.

    Evo znakova da je vaš partner nesiguran u vezi:  Ispituje vaše motive čak i kada činite sve što možete kako biste poboljšali stvari. Ne priznaje ni vaš trud. Brzo vas optužuje za stvari koje nikada niste rekli ili učinili. Nikad ne pokušava pričati ​​s vama i misli da imate skrivenu agendu. Umjesto da vas sluša i razumije, više ga zabrinjava kako se odnosite prema njemu. Očekuje da znate kako se osjeća bez da vam to kaže. Prati svaki telefonski poziv i tekst koji primite ili kamo idete i što radite.

  • Pokazati zabrinutost u redu je u vezi, ali voditi računa o svemu što radite štetno je za oba partnera. Kad ste u svađi, uvijek pronađe način da iskrivi vaše riječi i upotrijebi ih protiv vas. Nekako uspijeva pronaći svu krivnju u vama umjesto da preuzme odgovornost za svoje postupke. Postaje izuzetno ljubomoran kad se družite sa prijateljima. Stoga se živcirate svaki put kad se osjećate prisiljenima skratiti vrijeme koje provodite s drugima. Smatra da ne cijenite trud koji ulaže u vezu. Ne bi vas trebalo zabrinjavati ako to učini ponekad, ali ako to postaje dio njegovog ponašanja, vjerojatno je previše nesiguran da bi bio u vezi s vama. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,