Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako predmete koje imate u domu pretvoriti u rekvizite za vježbanje?

Preuzmite sliku

Ljudi su vrijeme koje provode kod kuće odlučili iskoristiti da se okrenu sebi, svom mentalnom i tjelesnom zdravlju. Mnogi vježbaju sa slavnim osobama ili iskušavaju programe koji su trenutno potpuno besplatni, a ima i onih koji prate treninge na servisima kao što je YouTube.

Pravim fitness fanaticima sve to nije dovoljno, a ako ste među njima i želite osmisliti vlastiti program vježbi, možete biti kreativni i namještaj koji imate u svom domu pretvoriti u rekvizite za vježbanje, prenosi index.hr.

Stepenice

Stepenice mogu biti korisne za kardiotrening. Možete provjeriti koliko se puta po njima možete uspeti i spustiti u jednoj minuti. Možete na njima raditi iskorake i sklekove.

Stolice

Ovo je komad namještaja koji ima beskrajne mogućnosti za tjelovježbu. Iskoraci, jumping jacks, podizanja nogu, čučnjevi na jednoj nozi… Ideja je bezbroj, budite maštoviti.

Hrana

Bočice vode ili konzerve možete koristiti kao bučice. Vreća krumpira može postati dodatak za vježbe snage.

Knjige

Sigurno u svom domu imate kutak prepun knjiga. Iskoristive su za neke varijacije trbušnjaka i čučnjeva, a njima možete i napuniti ruksak pa vježbati s teretom što će vas dodatno oznojiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,