Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako pravilno očistiti četkice za šminku?

Preuzmite sliku

Vrijeme provedeno kod kuće treba lijepo osmisliti, ali i iskoristiti na pametan način. Možete se posvetiti sebi i malim ritualima koje ste zapostavili, družiti se sa ukućanima ili napraviti veliko proljećno čišćenje kuće.

Ukoliko ste dama, otvorite svoje nesesere za šminku, oslobodite ih proizvoda kojima je istekao rok, a zatim posebnu pažnju posvetite četkicama. Naime, čist i njegovan izgled zahtijeva da ih čistite jednom u sedam dana, ili bar jednom u dvije sedmice. Međutim, postoje trikovi, a koji se odnose na sušenje nakon pranja.

  • Prema Carlosu E. Markezu, zaposlenom u kozmetičkoj kompaniji Hourglass, najčešća greška koju dame prave jeste odlaganje četkica, koje treba da budu položene na ravnu površinu. Uglavnom ih postavljaju uspravno i to tamo gdje inače stoje. Trik je u tome da voda ne bi trebalo da dospe do metalnog, donjeg dijela četkice. U suprotnom, iglice će se prorijediti i više neće biti djelotvorne.

    Pored toga, savjet je da se tokom pranja četkica koristi blaže sredstvo, najbolje baby šampon. Prvo ga razblažite, tako što ćete na dlan sipati malo vode, a onda istrljati. Nakon toga, otresite višak vode, zavijte ih u maramicu i odložite na opisan način. Kako je sredstvo za nanošenje šminke podjednako važno koliko i sama šminka, nadamo se da ćete prigrliti ove savjete što prije. (citymagazine)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,