Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako opijati utiču na seks?

667341
Preuzmite sliku

Teško je reći da li narkotici poboljšavaju ili pogoršavaju seks, jer odnos sam po sebi zavisi od mnogo faktora. Učinak opijata zavisi od samog pojedinca koji konzumira određenu vrstu droge, od količine, kvaliteta i vrste droge.

667341Alkohol

Alkohol povećava seksualnu želju, libido se povećava, ali njegov učinak na seks je nerijetko negativan. Alkohol uzrokuje širenje malih kapilara po tijelu, pa stoga može uticati na erekciju i penetraciju kod muškaraca, jer ne dolazi dovoljno krvi u penis.

Kod žena može dovesti do nedovoljne vlažnosti vagine, što je vrlo neugodno i može prouzrokovati bolnu penetraciju. Koordinacija, ravnoteža i koncentracija su narušeni, a o neugodnom zadahu da i ne govorimo.

Marihuana

Marihuana pojačava osjećaje, a posebno čulo dodira. Brojnim pričama o dugom seksu pod uticajem marihuane ne treba baš vjerovati iz razloga što THC mijenja percepciju vremena.Seks lako ometaju napadi smijeha i gubitak koncentracije, a želja za slatkim može zamijeniti želju za strastima.

drugs-alcoholEkstazi

Glavni sastojak ekstazija je MDMA, koji je stimulans, pa ima vrlo psihodeličnu komponentu. Pod uticajem te droge javljaju se osjećaji ljubavi, a želja za dodirom je vrlo jaka. Osobe koje su uzele ekstazi lako stupaju u intimne odnose s drugim ljudima jer im se to u tim trenutcima čini prihvatljivo. Ti osjećaji često ne vode do samog čina seksa jer kod muškaraca ta droga nerijetko uzrokuje impotenciju. Često dovodi i do dehidriranja što otežava ljubljenje, predigru i na kraju rezultuje izostankom polnog odnosa.

Kokain

Kokain i ostali stimulansi povećavaju seksualnu želju, libido, erekciju i lakše postizanje orgazma. U većim količinama može biti vrlo frustrirajuće jer je uzbuđenost prevelika, a javlja se nemogućnost postizanja orgazma. Poznato je da je kokain lokalni anestetik, pa ga neki upotrebljavaju tokom samog odnosa. Stavljau ga na polni organ kako bi smanjili osjetljivost i time produžili vrijeme seksa do orgazma.

LSD

Halucinogeni, čiji su primjer LSD ili “lude gljive”, od svih droga najviše mijenjaju doživljaj svijeta. Uzrokuju različite vizuelne i čulne halucinacije i paletu različitih osjećaja, od euforije do straha. Zbog izrazito subjektivnog i nepredvidivog učinka vrlo je teško reći kako te droge utiču na sam polni odnos. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: