Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako odabrati stol ovisno o obliku i(li) veličini prostorije? (FOTO)

Preuzmite sliku

Prilikom odabira stola trebali bismo obratiti pažnju na nekoliko faktora, a najvažniji su oblik i veličina prostorije za koju kupujemo ovaj važan komad namještaja.

1. Okrugli stol

 • Uvijek imajte na umu da ovaj tip stola nije idealan za veliki broj ljudi. Također je prikladniji za manje prostorije. Ako pokušavate uštedjeti na prostoru ili pak manju sobu vizualno učiniti većom, u tom slučaju okrugli je stol pravi izbor za vas.

  2. Pravougaoni stol

 • Kada su u pitanju pravougaone trpezarije i kuhinje, stol istog oblika najčešći je odabir. Ujedno se radi i o optimalnom odabiru jer pravougaoni stol najbolje pristaje pravougaonoj prostoriji.

  3. Kvadratni stol

 • Baš kao i u prethodnom slučaju, kvadratni stolovi sjajni su za sobe kvadratnog oblika jer se tako održava balans i simetrija u prostoriju. Obično su dovoljno veliki za 4 osobe ili maksimalno 8 osoba kako ne bi previše opteretili prostor.

  4. Ovalni stol

 • Stol ovog oblika po “osobinama” je sličan pravougaonom, ali zaokuplja manje prostora zahvaljujući zaobljenim vrhovima. Sjajan je odabir ako imate usku prostoriju i veći broj ljudi koje svakodnevno morate smjestiti za stol. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,