Četvrtak, 2. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kako odabrati idealan kaput prema vašoj građi tijela (FOTO)

Predstavljamo odlične savjete za biranje kaputa kako bi svaka dama mogla da pronađe idealan model po svojoj mjeri.

Pored klasičnih perjanih i parka jakni, među omiljenim komadima koje nosimo tokom zime su i kaputi. Međutim, većina dama ima problema sa pronalaženjem idealnog modela koji će se slagati uz njihovu građu i isticati sve prednosti. Zato smo kreirali mini modni vodič koji će vam u tome pomoći, pa ćete ove, ali i svake naredne zime izgledati idealno u vašem novom trendi kaputu, piše Ženski Magazin.

U nastavku potražite svoj tip građe i saznajte kakav kaput je idealan za vas.

Ako ste sitni – krop model

Trik za oblačenje sitnije figure jeste da ne preterujete sa siluetama. Držite se kratkih dužina u kojima nećete izgledati kao da vas je materijal „progutao“. Krop i ravna silueta od težeg materijala kao što je vještačko krzno su odlični za održavanje proporcija.

Ako ste visoki – kokun model

Za razliku od sitnije građe, visoke dame mogu bti sigurne i kada biraju veće dužine i teže materijale. Kokun kaput čija je dužina do koljena je idealan za dame koje su više od 175cm.

 • Ako imate građu pješčanog sata – kaput na preklop sa vezivanjem

  Ovo već znate napamet, ali je za vašu građu silueta na preklop, sa trakom u visini struka odličan način da istaknete vašu lijepu figuru.

 • Ako imate šira ramena – kaput bez kragne

  Ženstvena linija kaputa bez kragne će izbalansirati vaša ramena, ali će vam dodati i elegantan i ozbiljan izgled. Takođe možete odabrati i duže modele koji će vizuelno produžiti ruke i torzo.

  Ako imate veće grudi – kaput sa V-izrezom

  Iako na prvi pogled može delovati kao da će pažnju usmjeriti baš ka vašim grudima, morate nam vjerovati da ovakav dizajn upravo odvlači pažnju i vizuelno balansira dio u predjelu grudi. Investirajte u uže i blago strukirane modele koji će vašu figuru dovesti do savršenstva.

 • Ako imate jabuka građu – drapiran model

  Ovdje je suština da pažnju privučete u predjelu grudi, a uklonite iz srednjeg dijela. Držite se kaputa koji padaju ravno i ne dodaju volumen, koji će kada ih otkopčate učiniti da vizuelno imate duži torzo, a samim tim i bolji izgled. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,