Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kako odabrati donji veš prema svom tipu tijela

Preuzmite sliku

Donje rublje se uglavnom zanemaruje uprkos činjenici da je to odjevni predmet koji može uticati na vaš cjelokupni izgled.

‘Bakine gaćice’

 • One su najtradicionalniji tip donjeg veša. Obično su visokog struka. Ovo je model koji  se često bira kada želite udobnost, piše BrightSide.

  Bikini

 • Jedna od najpopularnijih vrsta  donjeg rublja. Za razliku od gaćica, one su niskog struka, zbog čega malo manje pokrivaju tijelo. Općenito, bikiniji ne ističu vaše obline.

  Bokserice

 • Vrlo su slične vešu koji nose muškarci. Imaju niske otvore na nogama i mogu biti niske ili visoke. Vrlo su  udobne jer prekrivaju dio donjeg dijela leđa, nudeći veći osjećaj sigurnosti, prenosi Tuzlanski.ba.

  Sloop bikini 

 • Miješaju dva različita stila donjeg veša : bikini i gaćice. Sloop bikini pokrivaju više od tradicionalnih bikinija, ali manje od gaćica. Leđni izrez je ravan, ni predubok ni preširok. Općenito, ne pokrivaju pupak, već su nekoliko centimetara ispod njega.

  Tange

 • Za razliku od ostalih krojeva, ovaj model pokazuje nešto više kože. Tanga gaćice ostavljaju dijelove stražnjice nepokrivene. Preporučuje se nositi bešavne tange radi udobnosti.

  Gaćice dubokog struka

 • Ove gaćice mogu biti zgodne kada želite biti  udobni i sigurni. Budući da su visokog struka, pokrivaju cijeli stomak. Za osobe koje imaju problema s donjim vešom u razini stomaka mogu biti odlično rješenje.

  Kontrolne gaćice

 • Obično idu do pupka ili više, a neki modeli sežu i do grudnjaka. One su poput običnih gaćica, ali sa dodatnom funkcijom pojasa. Ova vrsta donjeg rublja stvara siluetu poput pješčanog sata.

  G-string

 • Ova vrsta tangi u osnovi je veći prednji trokut s manjim stražnjim dijelom, spojen više ili manje tankom trakom. Nudi malo ili nimalo pokrivenosti na stražnjici.

  Mikro tange

 • Za razliku od G-stringa, mikro-tange su još tanje. Idealne su za nošenje odjeće u kojoj bi izbočeni rubovi gaćica mogli uništiti vaš izgled.

  Brazilke

 • Brazilske tange pružaju najmanju pokrivenost uz najtanji mogući stražnji dio i dekoltiranu prednju stranu. Razlika s običnim tangama je u tome što će stražnji i prednji dio uvijek spojiti vrlo tanka vrpca.

  Robusni gornji dio i tijela visokog struka

 • U ovim slučajevima najbolje je odabrati donje rublje s visokim strukom. Gaćice su izvrstan izbor u ovom slučaju. Trebali biste izbjegavati nošenje bikinija i čipkastog donjeg rublja jer su oni tradicionalno niskog struka.

  S druge strane, ako imate visok struk i dugačak torzo, krojevi visokog struka idealni su i u ovom slučaju. Tradicionalne gaćice jedan su od najudobnijih odjevnih predmeta jer pružaju punu pokrivenost i pokrivaju pupak, a istovremeno su udobne za nošenje.

  Tijelo obrnutog trokuta

 • Ako imate figuru obrnutog trokuta, to vjerovatno znači da imate uske bokove i nedefinisan struk. Možete isprobati i bikinije: manje pokrivaju, a ako odaberete pravu veličinu to se neće vidjeti. Izbjegavajte donje rublje koje previše pokriva. Na primjer, gaćice bi mogle učiniti da izgledate ravnije zbog svoje dodatne tkanine.

  Kružno tijelo

 • U ovom slučaju bitan je odabir donjeg rublja visokog struka, kao što su gore spomenute gaćice visokog struka. Izbjegavajte višak tkanine na leđima jer može biti glomazan i vidljiv u uskoj odjeći. Izbjegavanje niskog donjeg rublja kao što su bikini ili široki krojevi mogu pomoći pri oblikovanju vaše siluete.

  Pješčani sat

 • Tijela sa siluetom pješčanog sata mogu imati koristi od sloop bikinija jer kombinuju gaćice i bikini. Možete odabrati različite stilove tkanina i čipke za nošenje. Mnoge žene s oblikom pješčanog sata imaju produženiji struk; ako je tako, gaćice visokog struka također mogu biti vrlo udobne.

  Pravougaonik

 • Tijela u obliku pravougaonika ne moraju izbjegavati određene vrste donjeg rublja. Možete se odlučiti za niže krojeve, poput bikinija, koji pokazuju malo više kože. Čipka također može biti dobra ideja: manje pokrivaju, a nećete se morati brinuti hoće li imati vidljive bore.

  Trokut

 • Ako imate nisku jezgru, pokušajte nositi tange i gaćice. Vjerojatno je bolje ne nositi gaćice jer će izazvati napetost i nelagodu. Osim toga, ovaj tip donjeg rublja stvorit će vidljive bore ako nosite traperice.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,