Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako napraviti Foxy Eye Look za 3 minute?

Preuzmite sliku

Ako vodite aktivan život i ako su se već nastavile brojne svakodnevne obaveze koje zahtijevaju da izgledate sjajno u svakom trenutku, onda su vam najpotrebniji savjeti za brzo i efektno šminkanje uz što manji broj proizvoda.

Zato ispratite ove korake za postizanje Foxy Eye Looka, pomoću jedne palete sjenila za oči i maskare.

Foxy Eye Look je već uveliko popularan među poznatim osobama, kao što su Bela Hadid, Megan Fox, Kendall Jenner i mnoge druge. On izgleda prefinjeno, a zavodljivo i uz to se baš lako lako i brzo kreira.

Koji proizvodi su vam potrebni za kreiranje ovog izgleda?

 • Sve što vam je potrebno da biste imali mačkaste oči, a bez pomoći linije tuša za oči, koja mnogima teško pada prilikom izvlačenja jesu paleta sjenila u više nijansi i maskara.

  Korak 1: Započnite šminkanje miješanjem tamne i svijetle mat nijanse iz palete sjenila. Zatim pomoću kista izvucite liniju na kraju oka koja će ići skoro do početka obrve kako biste napravili veći špic. Poslije toga s istom nijansom pređite ostatak cijelog kapka kako biste napravili mačkasti špic.

  Korak 2: Promiješajte tamnosmeđu i crnu nijansu i nanesite je skroz tankim kistom tik uz korijen trepavica, kao kad nanosite tuš za oči.

  Korak 3: Blago spojite ove prethode dvije nijanse iz prošla dva koraka, pa zatim istim kistom napravite mali špic s unutrašnje strane oka.

  Korak 4: Uzmite smeđu nijansu sjenila za donji kapak, kako donja linija sjenila ne bi bila previše tamna. Zatim kreće blendanje, odnosno nježno spajanje svih nijansi. Poslije toga ostaje samo nanijeti maskaru. (make-up.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,