Petak, 23. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kako muškarci i žene razumiju ovih pet uobičajenih fraza

Kada je komunikacija u pitanju, muškarci i žene se veoma često gotovo uopšte ne razumiju. Drugačije poimanje i razumevanje određenih situacija često dovodi do nesporazuma, pa čak i sukoba među pripadnicima suprotnih polova.

Muškarci i žene potpuno će različito shvatiti i protumačiti jednu običnu rečenicu, da i ne govorimo o tome, kakva zbrka nastaje kada počnu da analiziraju postupke svojih partnera, piše Lepota i Zdravlje.

Da bismo vam malo približili ovu ogromnu razliku u načinu razmišljanja muškaraca i žena, donosimo vam različita, muška i ženska shvatanja sljedećih rečenica i stavova:

Trebalo bi da porazgovaramo o nečemu.

Kada muškarci čuju ovu rečenicu, slute da je u pitanju neki problem i pripremaju se na žustru raspravu.

Žene otvoren razgovor smatraju idealnom prilikom da se još više zbliže sa partnerom, zato vrlo često i iniciraju takve situacije.

Hajde da uradimo to zajedno!

Muškarci nisu ljubitelji timskog rada, za njih je to naporna aktivnost, jer su veoma samostalni, pobjednički nastrojeni i uživaju kada sami nižu uspjehe, u ma čemu.

Za žene je prijedlog da bilo šta rade kao tim, sa svojim partnerom, romantičan, zabavan i uvijek dobrodošao.

Potreban mi je mir i tišina.

S obzirom da muškarci rijetko razgovaraju o svojim problemima, oni će ispuniti vašu želju za mirom i tišinom i čak će razumjeti tu vašu potrebu.

Žene pak, neprekidno pričaju o svemu, pa će stoga potrebu svog partnera za tišinom protumačiti kao ljutnju, što će ih uznemiriti i zabrinuti.

Kasnije ćemo o tome.

Muškarci se nikada ne nerviraju oko odlaganja važnih razgovora, za njih je to sasvim uredu. Ako rješenje problema postoji, riješiće se prije ili kasnije i to je potpuno uredu.

Žene su toliko posvećene vezi da ih odlaganje važnih razgovora uznemiri u sekundi, one jednostavno ne mogu mirno da funkcionišu dok se problem ne riješi.

U redu je.

S obzirom da im je ovo najčešća rečenica u svakodnevnoj komunikaciji, muškarci joj zaista ne pridaju nikakvo dublje značenje.

Žene sa druge strane, ovu frazu koriste kada partneru žele da stave do znanja da su veoma ljute, pa žive u ubjeđenju da je i muškarci koriste sa istim značenjem i potpuno je nemoguće ubijediti ih u suprotno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,