Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako kućni ljubimac mijenja odnos sa partnerom?

Preuzmite sliku

Kupovina kućnog ljubimca okuplja partnere i provjerava njihov odnos. Ali prije nego što odete u prodavnicu za kućne ljubimce, morate se pobrinuti da prihvatite sljedeće promjene u zajedničkom životu, prenosi Ženski magazin.

Vaše odluke će postati manje spontane

Sticanjem zajedničkog kućnog ljubimca, vaš život će postati više planiran. Nakon posla više nećete moći skočiti u auto i izaći iz grada za vikend – na kraju krajeva, voljeni mačići ili štene će vas čekati kod kuće, koje treba da hranite i šetate.

Morate da podijelite obaveze

Pojava ljubimca u kući, po pravilu, uvodi u život nekoliko novih nevolja, koje će morati biti podijeljene. Neko će prihvatiti jutarnje šetnje sa kućnim ljubimcem i treninge, a neko da čisti i hrani kućnog ljubimca. Briga o životinji će vas naučiti da pomažete jedni drugima i preuzimate odgovornost.

Život će biti zabavniji

Kućni ljubimci su najbolji antidepresivi. Svojom pojavom oni su u stanju razveseliti svakoga. I šta bi moglo biti bolje nego da se smijete zajedno oko smiješnog trika koji je vaš ljubimac uradio?

Imaćete manje slobodnog vremena

Dodatnih petnaest minuta koje volimo da potrošimo u krevetu ujutru moraće se potrošiti na šetnju s psom. I pola sata za slikanje za Instagram i još pola sata za čišćenje akvarijuma za ribice. Ali postoji plus u tome – možete to da radite sa svojim voljenim, raspravljajući o planovima za narednu sedmicu u isto vrijeme.

Možda postoji ljubomora u vašem odnosu

Glupo, ali istinito: neki ljudi počinju da budu ljubomorni zbog kućnog ljubimca. I takođe – ljubimac na partnera. To se obično dešava u prvim danima kada niste navikli na promjene koje su se dogodile. Malo trezvenosti i strpljenja – i sve će se definitivno poboljšati!

Otkrićete nove pozitivne i negativne kvalitete u vašem partneru

Biće teže otići na vikend kod mame ili se odmoriti – morate se dogovoriti o tome kome ćete vašeg ljubimca ostaviti ako putujete negdje. Možda, nakon dugih pregovora, ne želite uopšte da se rastanete – na kraju krajeva, vas troje ste više nego par, radije, mala porodica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,