Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako kombinovati čarape sa obućom?

Preuzmite sliku

Ovo je druga najveća dilema, koju muškarci imaju, poslije dileme kako vezati kravatu.

Većina muškaraca će vam reći da im je sasvim nebitno kako će se obući i većina će uvijek izabrati neke opuštene varijante, trenerke, patike, umjesto nekih elegantnijih kombinacija, osim u slučajevima kada su na to primorani.

U mlađim godinama, to im je na neki način i dopušteno, ali već kada pređu dvadesetu i kada se ubrzo nakon toga i zaposle i počnu da rade u ozbiljnijim kompanijama, onda se od njih zahtjeva jedan određeni nivo elegancije i sofisticiranosti.

Dakle, oni koji nisu do tada brinuli pretjerano o modi i trendovima, nalaze se u malo težoj situaciji, jer ne znaju mnoga pravila. Danas ćemo govoriti o pravilima, koji su u vezi sa kombinovanjem čarapa sa obućom.

Bijele čarape uglavnom uz patike

Ukoliko ste se pitali kada je moguće da nosite bijele čarape, onda je odgovor – uglavnom kada su neke opštenije varijante u pitanju. Dakle, bijele čarape možete da nosite uz patike. Na vama je da odlučite da li će to biti obične bijele čarape ili će imati neki znak na sebi.

Ako na primjer nosite Nike patike, čarape bi trebalo da budu ili u čisto bijeloj boji ili da imaju Nike znak na sebi. Isti slučaj i sa Adidas patikama i čarapama. Uz patike možete nositi i neke druge čarape, ali se uglavnom savjetuje to u većini slučajeva budu bijele čarape, jer samo na taj način nećete sigurno pogriješiti.

Elegantne varijante – čarape u boji pantalona

Ovo je najvažnije. Kada su u pitanju svečanije prilike ili poslovne okolnosti, onda je važno da obratite pažnju na čarape. Takve detalje primjećuju vaši nadređeni, ali i vaše kolege i zato je važno kakav ćete utisak ostaviti. Ono što je važno da znate jeste da čarape treba da budu u boji pantalona, nezavisno od cipela.

Crne pantalone kombinujete sa crnim čarapama, braon pantalone, sa tamno braon čarapama i tako dalje. Isti slučaj je i ukoliko nosite patike sa elegantnim kombinacijama, pošto je i ovo u nekim slučajevima dozvoljeno. Međutim, ovdje je situacija malo drugačija. Dakle, kada nosite patike sa elegantnim pantalonama i sakoom na primjer, onda ne obuvate bijele čarape, već čarape koje će vam se slagati uz vaše pantalone.

Elegantne varijante zahtjevaju čarape boljih materijala

Ono što je još važno da znate kada su elegantne kombinacije u pitanju jeste da morate da birate čarape koje su finijih materijala. To su čarape koje su tanje, nežnije, samim tim i elegantnije. Ovakve čarape ne morate da birate kada nosite patike, ali bi trebalo da ih birate kada nosite elegantnu obuću i kada se elegantno oblačite.

Nikako uz elegantne kombinacije ne bi trebalo da nosite čarape koje su debele, niti čarape koje imaju neki sportski znak. Naravno da u obzir ne dolaze ni sportske čarape.

Nikako ne presavijajte čarape

Potpuno pogrešno će biti ukoliko presavijete čarape, u bilo kom slučaju. To znači, da čarape ne treba da presavijate ni kada nosite muške patike, ni kada nosite elegantnu obuću. To je nešto što je potpuno pogrešno i što može da upropasti vaš cjelokupni izgled. (Magazincic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,