Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako je prostor od 13 kvadrata pretvoren u stambeni (FOTO)

Preuzmite sliku

Da broj 13 ne mora biti nesretan potvrđuje ovaj sjajan mali san u Poljskoj u kojem je gazda iskoristio svaki centimetar.

Dizajner Simon Hancar prvo je dobro razmislio šta sve treba njegov stan da ima prije nego što je krenuo u preuređenje derutnog prostora. Stan lociran u centru Varšave zadovoljio je njegove potrebe za poslom, studijama i noćnim životom ali njegova mala kvadratura bila je pravi izazov. Pažljivim pozicioniranjem multifunkcionalnog namještaja dobijen je odlično riješen prostor.

Nisam želio veliki stan za koji treba puno vremena za spremanje. S druge strane, nisam željo da se odreknem komfora i funcionalnosti. Zbog toga je ovo bio pravi izazov.
– kaže dizajner i gazda stana Simon Hancar.

U ovaj stančić od svega 13 kvadrata spakovana je mala kuhinja, spavaća soba, kupatilo pa čak i viseća mreža za ležanje. Bicikl, omiljeno prevozno sredstvo mladih u glavnom gradu Poljske, glavna je dekoracija stana pošto je okačen o policu.

U ovom malom stanu sve je bež i bijelo. Jedino što odskače od tog kolorita jeste kožni tepih koji osvježava prostor i razbija minimalizam.

Do kreveta na galeriji se stiže pomičnim ljestvama. (gradnja.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,