Proslavljeni srpski teniser, Novak Đoković ima specijalni meni koji mu omogućava višesatno treniranje i iscrpna takmičenja.
Evo šta se sve nalazi u jelovniku prvog reketa svijeta.
Njegova svakodnevna ishrana se sastoji od jaja, variva, orašastih plodova, svježeg mesa, ribe, pilećeg mesa, određenih mliječnih proizvoda, voća i povrća, pišu Nezavisne.
Žitarice i skrob, kao što su pirinač, kukuruz, heljda i krompir, takođe su dio Noletove ishrane, ali izbjegava da ih konzumira bez aditiva i konzervansa.
“Izgubio sam i kilograme, ali mi je ova ishrana pomogla i da moji pokreti postanu mnogo brži i određeniji, a ja se osjećam zaista sjajno”, rekao je Novak Đoković u intervjuu za italijansko izdanje časopisa GQ.
Doručak – Kafa ili čaj, grejpfrut, đevrek bez glutena sa krem sirom, jaja pripremljena na koji god način želite, slanina.
Ručak – Salata, hamburger na grilu, pomfrit, somun ili hljeb, ali bez glutena, majoneza, ledeni čaj ili kafa.
Užina – Tanko isječen tvrdi sir ili kačkavalj.
Večera – Salata, dresing sa uljem i sirćetom, losos pripremljen sa puterom i limunom, smeđi pirinač i povrće. Čokoladni kolačići bez glutena.