Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako do većih grudi, bez odlaska pod nož ?

povecanje grudi
Preuzmite sliku

Mnoge žene priželjkuju veći dekolte, ali bez odlaska pod nož. Svoje obline možete naglasiti ili ih stvoriti uz pomoć odjeće, ali i vježbama za prsne mišiće, masažom, kao i prehranom bogatom estrogenom.

\"povecanjePRAVILNO DRŽANJE

Držite glavu uspravno, leđa su ravna, uvucite trbuh i isturite grudi.

PRAVA VELIČINA GRUDNJAKA

Adekvatna veličina, ali i model pomažu da grudi vizualno izgledaju ljepše. Push-up modeli podižu i približavaju grudi i stvaraju bujniji dekolte. Postavljeni grudnjaci imaju ušivene spužvice i vizualno povećavaju, ali ne podižu grudi. Modeli s postavom od gela dizajnirani su da izgledaju prirodnije.

ODJEĆA KOJA NAGLAŠAVA DEKOLTE

Odjeća bez dekoltea ili s vrlo malim V izrezom učinit će da grudi izgledaju manje. Žene koje imaju male grudi trebale bi nositi umjeren dekolte, asimetrične ili nabrane izreze. Svijetle boje povećavaju grudi, a tamne ih smanjuju, zato nosite tamne hlače ili suknju, a gore obucite nešto u svijetloj nijansi ili s vodoravnim linijama.

MASAŽA

Masaža je dobra za stimulaciju živaca i povećanje protoka krvi, što s vremenom može povećati i učvrstiti grudi. Povećan protok krvi pomaže u sprječavanju grudi da se opuste. Sami možete masirati grudi tako što ćete sjesti na krevet i kružnim pokretima masirati od donje strane, a onda bržim pokretima masirajte kožu oko bradavica.

VJEŽBE

Sklekovi su najbolji način za jačanje prsnih mišić koji se nalaze ispod grudi.

ISHRANA

Neka istraživanja su pokazala da redovito uzimanje mješavine papaje i mlijeka može pomoći, jer je mlijeko izvor estrogena, a papaja sadrži proteolitičke enzime koji pomažu u probavi proteina. Soja je također izvor estrogena, pa se preporučuje konzumiranje s rižom, ječmom i mliječnim proizvodima.

Tuzlanski.ba / broj1.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: